Hitro testiranje tudi v podjetjih

Hitro testiranje za vse občane je na voljo tudi v zdravstvenem domu Postojna in Ilirska Bistrica, v sežanskem poteka že od včeraj.

 Foto: Helena Race
Foto: Helena Race

SEŽANA, IL. BISTRICA, POSTOJNA > V Sežani, kjer so začeli hitre teste kot prvi na Primorskem izvajati že včeraj, so občanom vseh štirih kraško-brkinskih občin na voljo vsak dan od 11. do 15. ure (po sistemu drive-in) in od 16. do 18. ure (v avtomobilu ali peš) na vstopni covid točki pri urgenci zdravstvenega doma. To testiranje je namenjeno vsem brez znakov okužbe. Tistim z znaki covida-19 pa so namenjeni PCR testi, ki jih v Sežani opravljajo vsak dan med 8. in 10. uro. Zanje se je potrebno predhodno (telefonsko) dogovoriti z osebnim zdravnikom.

Zdravstveni dom Ilirska Bistrica je začel izvajati hitre teste danes. “Testirali bomo v ponedeljek, torek, četrtek in petek med 11.30 in 13.30 ter ob sredah med 14.30 in 16.30,” sporočajo iz tamkajšnjega doma in obenem prosijo, da se občani tudi za hitro testiranje predhodno naročijo na telefonski številki 041/448-083 ali na elektronski naslov covid@zdib.si .

V postojnskem zdravstvenem domu, kjer so v soboto prejeli 1900 hitrih testov, bo brezplačno testiranje za občane občin Postojna, Pivka in tudi sosednjih steklo danes. Direktorica Irena Vatovec nam je pojasnila, da bosta danes glede na veliko povpraševanje dve ekipi testiranje izvajali neposredno v zainteresiranih podjetjih, ostalim občanom, ki bi se želeli testirati danes, pa je priporočila, naj prej pokličejo v covid ambulanto in se naročijo.

Jutri pa bo v Postojni, pri Ticu pri Supernovi, od 12. do 16. ure potekalo množično testiranje brez predhodnega naročanja, v četrtek ob isti uri pa tudi v Pivki na lokaciji bivšega Javorja. Zdravstveni dom bo medtem vzpostavil tudi novo telefonsko številko, na kateri se bodo občani predhodno prijavili na testiranje in prejeli termin. Potekalo bo na lokaciji zdravstvenega doma v zabojnikih, zanj pa bo skrbela dodatna ekipa za hitre teste. Vatovčeva še poudarja, da naj se vsi tisti, ki imajo simptome, obrnejo na svojega osebnega zdravnika, ki jih bo napotil na PCR test.


Najbolj brano