Ajdovka Slokarjeva izpustila prve točke

23-letna alpska smučarka Andreja Slokar je bila na sinočnjem slalomu za svetovni pokal najbližje osvojenim točkam na njeni dosedanji kratki poti v svetovni smučarski srenji.

Andreja Slokar
Andreja Slokar 

SEMMERING > Andreja Slokar, članica SK Dol Ajdovščina, je s startno številko 56 v prvi vožnji za vodilno Američanko Mikaelo Shiffrin zaostala 2,26 sekunde in dosegla 16. čas prve vožnje. Na svoji sedmi tekmi v svetovnem pokalu se je prvič uvrstila v finalno vožnjo. Podobna uvrstitev pa včeraj ni uspela nobeni od preostalih treh Slovenk, Novogoričanka Ana Bucik je s tremi sekundami zaostanka za vodilno finale na 31. mestu zgrešila za sedem stotink sekunde. V drugi vožnji se je Ajdovka hrabro podala v boj za uvrstitev kariere, po prvem vmesnem času je še vodila, nato pa je odstopila. Zadnjo letošnjo preizkušnjo je sicer dobila Švicarka Michelle Gisin.

Čast zadnje tekme v iztekajočem se letu danes pripada smukačem. Med udeleženci prestižne preizkušnje v Bormiu pa ne bo Klemna Kosija, ki si je na nedeljskem treningu pri padcu huje poškodoval kolena. 29-letnega Mariborčana čakata operacija in daljše rehabilitacijsko obdobje.


Najbolj brano