V Sežani danes manj pozitivnih

Po hitrem testiranju v Sežani in Pivki so danes testiranja na covid-19 izvajali še v Postojni in Ilirski Bistrici ter drugi sklop v Sežani, kjer je bilo pozitivnih izidov manj kot prvi dan.

V Postojni je bilo največ zanimanja za drive-in testiranje.
V Postojni je bilo največ zanimanja za drive-in testiranje.  

SEŽANA, ILIRSKA BISTRICA, POSTOJNA > V vseh treh mestih sta bili na voljo testiranji v avtomobilih in testiranje za tiste, ki pridejo na točko peš. “Testiranja so kljub močnim padavinam potekala nemoteno, velik obisk je bil predvsem v Postojni, kjer smo ekipo, namenjeno občanom, ki so prispeli peš, zaradi velikega interesa po testiranjih v avtomobilih, lahko preusmerili k slednjemu,” je danes zvečer povedal poveljnik Štaba civilne zaščite za Notranjsko Sandi Curk.

Najbolj pomirjujoč je bil podatek, da je v drugem sklopu testiranj v Sežani danes število pozitivnih testov padlo, saj je bilo od 349 testirancev (le) 22 pozitivnih, medtem ko je bila številka dan prej skoraj še enkrat višja (od 377 je imelo pozitivni test 42 oseb). V Postojni je hitro testiranje izkoristilo 539 prebivalcev, 20 je pozitivnih, v Ilirski Bistrici pa je slednjih 35, testirali pa so 413 oseb.

“Izkazalo se je, da je to testiranje zelo koristno, saj smo v treh večjih gospodarskih družbah v regiji odkrili posamezne okužene znotraj pisarn, njihovi direktorji so obvestili vse sodelavce, nakar so se takoj testirali vsi zaposleni v družbah. Verjamem, da smo s tem prispevali k preprečitvi morebitnega hitrega širjenja okužb v teh kolektivih,” je še izpostavil Curk.

Zaradi takih in podobnih primerov se bo Civilna zaščita pri vladi zavzela za ponovitev hitrega testiranja po 6. januarju.


Najbolj brano