V Italiji in pri nas naj bi goljufala nesojena županja

Po petkovem sporočilu, da so koprski kriminalisti ovadili 68-letno italijansko državljanko zaradi pranja denarja, je njena identiteta hitro postala znana. Po poročanju Primorskega dnevnika gre za Wally Bonvicini, nesojeno županjo Parme in borko proti davkom ter zasegu premoženja.

Wally Bonvicini ima doma bogate izkušnje s policisti in sodišči.
Wally Bonvicini ima doma bogate izkušnje s policisti in sodišči. 

KOPER, TRST > V svojem sporočilu za javnost koprska policijska uprava v petek seveda ni razkrila imena 68-letne domnevne goljufinje iz Italije, ki je delovala v slovenski Istri, tržaški Primorski dnevnik pa je naslednji dan iz zanesljivih virov razkril, da gre za Wally Bonvicini iz Parme. V svojem domačem mestu je pred osmimi leti celo kandidirala za županjo, še bolj pa je znana kot borka za pravice podjetnikov in proti davkariji ter zasegom premoženja.

Težav z zakonom pa nima le pri nas, ampak tudi in predvsem v Italiji, kjer so jo pred tremi leti celo zaprli zaradi mreže, s katero naj bi skrivala denar podjetnikov in drugih pred davčno upravo ter bankami upnicami, s čimer so se njene stranke izognile zasegu premoženja.

Po poročanju italijanskih medijev naj bi takrat njeni združbi zasegli sedem milijonov evrov, del premoženja pa je čakal v tujini: v Sloveniji, na Hrvaškem in v Senegalu, od koder je bil eden izmed osumljenih. Finančna policija je tedaj poleg Bonvicinijeve pridržala še sedem oseb, eno od teh ravno na meji s Slovenijo, ovadila pa 26 ljudi.

Preiskava njenih nečednosti na naši strani meje je očitno nadaljevanje preiskave na italijanskem ozemlju. V slovenski Istri je ustanovila enajst podjetij, prek katerih naj bi med leti 2014 in 2016 dokazano oprala nekaj manj kot 130.000 evrov.


Najbolj brano