Bistriški študentje so postali Božički za en dan

Tudi letos se je ilirskobistriški Klub študentov pridružil vseslovenskemu projektu Božiček za en dan, prek katerega ljudje prostovoljno obdarujejo otroke in starostnike. Letos so k akciji obdarovanja prispevali 143 paketov daril, ki so jih podarili občani Ilirske Bistrice..

Tako so člani ilirskobistriškega Kluba študentov zbirali darila za 
otroke in starostnike, da jim bodo polepšali božične praznike.  Foto: Klub študentov Ilirska Bistrica
Tako so člani ilirskobistriškega Kluba študentov zbirali darila za otroke in starostnike, da jim bodo polepšali božične praznike.  Foto: Klub študentov Ilirska Bistrica

ILIRSKA BISTRICA > Akcija Božiček za en dan je sicer neprofiten projekt, ki ga v celoti izpeljejo prostovoljci, za katerim stojita Zavod 364 in skupina posameznikov. Projekt je, kot je mogoče prebrati na njihovi spletni strani, nastal na pobudo in pod vodstvom Savine Goličnik, “ko je na humanitarni odpravi v Južnoafriški republiki odkrila projekt Santa’s Shoebox in ga ob vrnitvi v domovino leta 2012 prvič izvedla kar iz dnevne sobe in prtljažnika osebnega avtomobila”.

Tako so že prvo leto obdarili 225 otrok, akcija pa je nato samo še rasla. Pred štirimi leti so jo razširili še na socialno šibkejše starostnike, v vseh letih pa so na ta način podarili že več kot 65.000 daril prostovoljcev.

143

paketov daril so zbrali bistriški študenti med občani

Bistričani so lani prispevali 129 daril, ki jih sami izberejo in lično zapakirajo v škatle, je povedala Kaja Boštjančič, predsednica Kluba študentov Ilirska Bistrica. Tudi letos so prostori študentskega kluba v Ilirski Bistrici, kamor so prostovoljci lahko dostavili darila do začetka decembra, lepo polni. “Letos smo Bistričani zbrali kar 143 daril, kar je v primerjavi z lani 14 škatel več. Zbirno mesto pa smo bili v drugi polovici novembra, saj se zbiranje daril 1. decembra po vsej Sloveniji zaključi,” je povedala Boštjančičeva.

Bistriški študentje pa so se letos pridružili še eni akciji. To je pobuda Mala pozornost za veliko veselje, prek katere so ljudje dobre volje zbirali 21.000 prazničnih voščil za 21.000 starejših, ki bivajo v domovih in centrih za starejše po Sloveniji.


Najbolj brano