V podbrškem domu ostarelih okuženih pet zaposlenih in 22 stanovalcev

Po testiranju zaposlenih in stanovalcev, razen 16-tih stanovalcev, pri katerih je bila okužba že pred tem ugotovljena, je v enoti Doma upokojencev Podbrdo okuženih pet od skupno 61 zaposlenih in dodatno še šest stanovalcev, kar pomeni, da je od 125 stanovalcev okuženih 22.

V podbrški enoti doma upokojencev je okuženih pet zaposlenih in 
22 stanovalcev.    Foto: Neva Blazetič
V podbrški enoti doma upokojencev je okuženih pet zaposlenih in 22 stanovalcev.  Foto: Neva Blazetič

PODBRDO > V domu v Podbrdu so v veliki negotovosti. Zdajšnji rezultati niso dramatični, ne vedo pa, kaj se bo iz njih izcimilo. “V domu v Podbrdu je veliko nepokretnih. Večina okužb je med njimi. Ne morejo je širiti okoli. Trije okuženi so iz stanovanjskega oddelka in se vendarle gibljejo delno okoli, vsaj toliko, da gredo na zrak z zaščitnimi maskami. Hrano jim prinašamo v sobe,” pojasnjuje direktorica Doma upokojencev Podbrdo z enotami na Petrovem Brdu in v Tolminu Ines Krajnik.

Kot pravi, so nekatere zaposlene delavke zbolele, zato jim v Podbrdo prihajajo na pomoč štiri iz tolminske enote, kjer okužb na srečo vsaj za zdaj ni. “Pomagajo nam zaposleni v OŠ Podbrdo s pripravo hrane in študenti, ki jih najdemo v tem območju. Situacija je za zdaj dokaj pod nadzorom, ne vemo pa, kaj se bo zgodilo čez 12 ur. Ponovno nas bodo testirali v ponedeljek.” pojasnjuje Krajnikova. Poleg rdeče cone, ki so jo že pred časom uredili v odkupljenih prostorih banke in pošte, so v rdečo cono zdaj preuredili tudi tretje nadstropje doma upokojencev. Vsi ostali se v sivi coni obnašajo v skladu s pravili.

Vsaj za zdaj okužba v osrednji stavbi Doma upokojencev v Podbrdu, kjer so tudi skupne službe, ni tako hitra, kot je bila pred mesecem dni v enoti Petrovo Brdo, kjer se je na en mah okužila večina oziroma 86 od 93 stanovalcev. Tam so okužbo že premagali in v skladu z navodili zdravstvenih delavcev preklicali rdečo cono, v kateri je bila celotna stavba. Stanovalci in okuženi so bolezen relativno dobro prestali.


Najbolj brano