Praznične lučke bodo zasvetile v petek

Novoletne lučke bodo v Sežani prižgali v petek, 4. decembra. Tokrat zaradi ukrepov proti širjenju covida-19 prižiga ne bodo pospremili z lampijoni, ki jih običajno vsako leto izdelajo v vrtcih in varstvenih zavodih, šolah, društvih, združenjih ...

“Kljub pomislekom, ali je v teh težkih časih smiselno trošiti denar 
za praznično razsvetljavo, smo se za to odločili tudi zaradi 
odsotnosti tradicionalnih decembrskih prireditev,” pravi sežanski 
župan David Škabar. Foto: Helena Race
“Kljub pomislekom, ali je v teh težkih časih smiselno trošiti denar za praznično razsvetljavo, smo se za to odločili tudi zaradi odsotnosti tradicionalnih decembrskih prireditev,” pravi sežanski župan David Škabar. Foto: Helena Race

SEŽANA > Okrasitev mesta bo sicer podobna lanski, dokupili bodo le lučke, ki so se pokvarile, izdelali posamezne svetlobne zavese in najeli svetlobno “prečkanje” nad Partizansko cesto. Praznično okraševanje (vključno z dokupom, najemom, montažo in odstranitvijo) bo stalo 23.675 evrov.

Župan David Škabar bo s praznično razsvetljavo razveselil tudi stanovalce socialno-varstvenih zavodov, za okrasitev drugih krajev pa bodo poskrbele same krajevne skupnosti. “Kljub pomislekom, ali je v teh težkih časih smiselno trošiti denar za praznično razsvetljavo, smo se za to odločili tudi zaradi odsotnosti tradicionalnih decembrskih prireditev. Z razsvetljavo dajemo ljudem kanček upanja,” so zapisali v občinski upravi.

In dodali, da je prav zato nastala tudi pobuda za enotno okrasitev koles, ki simbolizirajo pot v prihodnost, in slogan “Življenje na Krasu in v Brkinih se vrti naprej.”


Najbolj brano