Usodna enajstmetrovka

Če bi se nepoučeni slučajno prebil na štajersko nogometno svetišče, katerega sicer obnavljajo, vsaj v prvi tretjini srečanja gotovo ne bi mogel reči, kdo je petnajstkratni državni prvak.

 Foto: STA
Foto: STA

MARIBOR > Sežanski Tabor se je dobro postavil in z igro na robu prekrška v kali zatrl vse ideje domačih, ki so bili običajni za sekundo prepočasni in (ali) za meter prekratki. Ravno nasprotno, začetna pobuda je celo pripadla Kraševcem, čeprav si izrazitih priložnosti niso ustvarili, toda Fahd Ndzengue in Christos Rovas sta vsaj ogrela vratarja Ažbeta Juga, hkrati pa tudi silovito pritiskala na zadnjo vrsto Maribora.

Vijoličasti so potrebovali dobre pol ure za prvo nevarnejšo akcijo, ko je Rudi Požeg Vancaš celo zatresel mrežo, a je bil v nedovoljenem položaju. Nasploh je bilo v končnici prvega polčasa vse bolj vroče pred sežanskimi vrati, saj se je očitno ogrel Jasmin Mešanović, ki je moral že v 17. minuti zamenjati Jana Mlakarja. Vendar pa je bil bosanski napadalec v 43. minuti za las prekratek ob ostri podaji, nekaj minut prej pa je vratar Jan Koprivec preprečil najhujše po njegovi podaji Požegu Vancašu.

Maribor : CB Tabor 1:0 (0:0)
Stadion Ljudski vrt, brez gledalcev sodnik Obrenović (Ljubljana) 6.5. Strelec Kronaveter (83, z 11m).
Maribor: A. Jug 7, Felipe Santos 6, Martinović 6, Peričić 6, Kolmanič 6.5, Pihler 6.5 (od 84. Dervišević-), Cretu 7 (od 65. Tavares 6), Repas 7 (od 84. Vrhovec-), Požeg Vancaš 6 (od 65. Matko 6), Kronaveter 6, Mlakar- (od 17. Mešanović 6.5). Trener: Mauro Camoranesi.
Cherrybox Tabor Sežana: Koprivec 7, Briški 6, Nemanič 6.5, Ristić 6, Salkić 6, Aliaj 6 (od 46. Mihaljević 5.5), Zebić 5.5 (od 70. Makoumbou 6), Doukoure 5.5 (od 85. Stančič-), Sever 7, Rovas 7 (od 46. Babić 5.5), Ndzengue 6,5 (od 70. Aldair Djalo 6). Trener: Goran Stanković. Rumeni kartoni: Martinović; Briški, M. Babić, Sever.

V nadaljevanju se je enaka zgodba vse pogosteje ponavljala, češnjice pa so celo z osvežitvami s klopi - tokrat dokaj neposrečenimi - le redko prihajale na nasprotno polovico. Obramba gostov je sicer še vedno delovala zanesljivo, zato so Mariborčani težko prihajali do nevarnih položajev za strel. Najlepšo priložnost je s slabim strelom v 57. minuti zapravil Rok Kronaveter, saj je Koprivec brez težav ujel njegovo “podajo.” Kljub vsemu je konstantni pritisk favoritu le prinesel želeno, ko je v zadnjih minutah dvoboja Mihael Briški s prekrškom ustavil prodor Jana Repasa, Kronaveter pa je zanesljivo izkoristil najstrožjo kazen. Sežanci so sicer menili, da prekrška ni bilo. Velja omeniti, da je bilo malo pred to akcijo sumljivo vlečenje za dres sežanskega igralca na drugi strani, na robu domačega kazenskega prostora.

Mauro Camoranesi, trener Maribora in nekdanji strateg Tabora: “Pričakovali smo trdo srečanje, saj je Tabor borbena ekipa, ki odločno pritiska nasprotnika, za nas pa so tovrstne domače tekme proti zaprtim postavitvam vedno težavne.”

Goran Stanković, trener Tabora: “Med tekmo smo imeli rahla nihanja, vendar ne morem fantom ničesar očitati. Zaslužili bi si točko.”


Najbolj brano