Nove okužbe v obeh enotah Doma upokojencev Idrija

Na severnem Primorskem je bilo včeraj potrjenih 36 novih okužb, največ so jih potrdili v občini Idrija (16), in sicer v obeh enotah Doma upokojencev Idrija, so sporočili iz regijskega štaba civilne zaščite za severno Primorsko.

 Foto: Saša Dragoš
Foto: Saša Dragoš

SEVERNA PRIMORSKA > Trenutno je v enoti Idrija 18 okužb med stanovalci, v enoti Marof pa je pozitivnih 33 starostnikov. V obeh enotah se povečuje tudi število okužb med zaposlenimi, zato se že pojavljajo težave pri organizaciji dela. Pomanjkanje, predvsem zdravstvenih delavcev, bodo začasno poizkušali reševati s pomočjo študentov medicine in zdravstvene nega, ki so danes že prišli v Idrijo.

V bolnišnici dr. Franca Derganca v Šempetru je trenutno 49 bolnikov s covid-19, od tega 7 na intenzivni enoti, 4 pa potrebujejo pomoč respiratorja. V negovalnem oddelku v PB Idrija je v oskrbi 13 ljudi.

Sicer pa vodstvo doma prosi svojce, da zaradi izrednih razmer in povečane obremenjenosti zaposlenih, ne kličejo v dom. Sami jih bodo sproti obveščali v primeru novih okužb ali sprememb v zdravstvenem stanju njihovih bližnjih. Poleg tega prosijo tudi, da se v prihodnjih nekaj dnevih vzdržijo prinašanja daril in hrane v dom.


Najbolj brano