Dvanajst metrov zelenega razkošja

Tartinijev trg je že okrašen s praznično jelko, slavnosten prižig z županovo poslanico pa bo sledil 4. decembra. Zaradi kovid časov, ki prepovedujejo druženje, si bo mogoče dogodek ogledati v neposrednem prenosu prek spleta.

PIRAN > Letošnji decembrski program tudi v piranski občini utripa pod taktirko novega koronavirusa. Novoletni skoki v morje bodo zagotovo odpadli, niti ognjemeta ne bo, še vedno pa obstaja možnost, da bodo na različnih lokacijah postavljene stojnice, ki so tudi letos brezplačne in bodo s ponudbo skušale prispevati k prazničnemu decembrskemu vzdušju.

Javna razsvetljava Ljubljana, s katero ima piranska občina sklenjeno štiriletno pogodbo o okraševanju, je včeraj v Piran dostavila dvanajst metrov visoko jelko, izbiro je potrdil tudi župan Đenio Zadković. Jelka bo kmalu okrašena z drobnimi led lučkami, ki se dopolnjujejo z ostalo svetlobno okrasitvijo na Tartinijevem trgu.

Montiranje okraskov je tudi v Portorožu in zaledju že domala končano, prižig luči bo sledil v petek, 4. decembra. Igor Novel, direktor Turističnega združenja Portorož, dodaja, da bo prižig lučk možno videti s pomočjo predvajanja v živo prek youtuba kanala občine Piran, ko bo občanom poslanico z željami namenil še župan. Novi koronavirus resda ne bo uničil festivala penin, saj bodo peničarji poslali vzorce v ocenjevanje, izbor naj penine leta 2020 pa bo prav tako potekal v virtualnem svetu.


Najbolj brano