V Nemčiji rekordno število umrlih bolnikov s covidom-19

V Nemčiji je v zadnjih 24 urah umrlo 410 bolnikov s covidom-19, kar je največ od začetka epidemije v državi. Po podatkih nemškega Inštituta Roberta Kocha je skupno doslej v Nemčiji umrlo 14.771 bolnikov s covidom-19. Pred današnjim dnem je največ covidnih bolnikov v Nemčiji umrlo sredi aprila, 315.

BERLIN > V Nemčiji so v zadnjih 24 tudi potrdili 18.633 novih okužb z novim koronavirusom, kar je za okoli tisoč več kot pred tednom dni, je še sporočil Inštitut Roberta Kocha. Od začetka epidemije so potrdili v Nemčiji 961.320 okužb z novim koronavirusom. Rekordno število novih okužb v enem dnevu so potrdili minuli petek, ko je bilo pozitivnih na virus sars-cov-2 23.648 testov.

Nemška kanclerka Angela Merkel se bo danes sestala z ministrskimi predsedniki zveznih dežel na pogovorih o koronskih ukrepih v državi pred božičnimi prazniki. Po pričakovanjih naj bi sprejeli dodatno zaostritev ukrepov, kar naj bi omogočilo njihovo omilitev v času božičnih praznikov. Ob tem še ni gotovo, ali bodo omilitve ukrepov veljale tudi na silvestrovo.

Srečanje bo potekalo prek videokonference. Tokrat so se premierji vseh zveznih dežel prvič predhodno uskladili o enotnem stališču, zvezna vlada pa je dodala svoja stališča, o katerih naj bi danes tekla razprava.

Sporna ostaja zaostritev omejitve stikov v začetku decembra. Cilj je, da bi v prihodnjih tednih zmanjšali število novih okužb z novim koronavirusom. Od 23. decembra do 1. januarja naj bi nato predvidoma sledila omilitev ukrepov.


Najbolj brano