Kosilo brez sladice

Nogometaši sežanskega Tabora so na domačem stadionu remizirali z Domžalami (1:1) in s tretjim zaporednim remijem zadržali mesto v varni sredini lestvice.

Grk v sežanskem dresu Christos Rovas je tako premagal domžalskega vratarja Grego Sorčana. Foto: Matej Glavina
Grk v sežanskem dresu Christos Rovas je tako premagal domžalskega vratarja Grego Sorčana. Foto: Matej Glavina

SEŽANA > Neugoden termin ob 13.30 je precej vplival na bioritem nogometašev obeh moštev, ki so si morali privoščiti zgodnje kosilo. Za sladico so si zagotovo zaželeli tri točke, a se je oster boj na toplem kraškem soncu razpletel brez zmagovalca.

Domači trener Goran Stanković se jo je lotil s preverjenimi imeni. Domačo premiero je privoščil zgolj francoskemu vezistu Antoineu Makoumbouju, ki skupaj s soigralci nikakor ni uspel vzpostaviti začetnega pritiska proti domžalskim vratom. Precej bolj vroče je bilo na nasprotni strani igrišča, kjer so gostje hitro spletli nekaj nevarnih akcij. Po eni izmed njih je v 13. minuti Arnel Jakupović podal iz kota, Slobodan Vuk pa je zgolj trznil z glavo in prevaral Klemena Nemaniča, od katerega se je žoga nesrečno odbila v sežansko mrežo. “Privoščili smo si manjšo nezbranost v svojem kazenskem prostoru. Kljub temu pa še naprej ostajamo neporaženi na svojem stadionu,” je pojasnil sežanski branilec. V lovu na izenačenje je Stanković od svojih napadalcev zahteval naj polnijo kazenski prostor Domžal, v katerem je v 27. minuti po globinski podaji Maria Babića mojstrsko reagiral Christos Rovas in pretental Grego Sorčana. Sledilo je izenačeno nadaljevanje, v katerem je bil v 38. minuti blizu zadetku nekdanji član sežanske ekipe Predrag Sikimić, ki je že v 16. minuti zamenjal poškodovanega Vuka, medtem ko češnjice do odhoda na glavni odmor niso uspele sestaviti konkretnejšega napada.

Tudi drugi polčas so bolje odprli gostje, ki so v 54. minuti zapretili prek Jakupovića, šest minut kasneje pa se je po prvi nevarni akciji domačinov v nadaljevanju v matni situaciji znašel Babić, a s kakšnih šestih metrov žogo z glavo poslal naravnost v Sorčana. Z menjavami je Stanković dvignil ritem svoje ekipe, ki je v zadnje pol ure diktirala tempo in si priigrala nekaj polpriložnosti, a zmagovitega zadetka ni dočakala. “V prvem polčasu smo bili pod ravnijo, nadaljevanje pa je pripadlo nam, tako da je delitev točk zaslužena,” je bil v svojem slogu kratek Stanković. Podobnega mnenja je bil tudi njegov stanovski kolega na klopi Domžal, Dejan Djuranović: “Glede na potek dogodkov smo zadovoljni s točko. Želeli smo si več, imeli smo tudi vodstvo, a je bil rezultat na koncu realen. Tabor je potrdil, da je zelo čvrsto moštvo.”

* Stadion Rajko Štolfa, sodniki: Borošak, Perger, Šumer.

* Strelca: 0:1 Nemanič (13., a.g.), 1:1 Rovas (27.).

* CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Ristić, Kouauo, Zebić (od 65. Doukoure), Briški, Nemanič, Makoumbou, Rovas (od 80. Stančič), Mihaljević, Babić (od 65. Sever), Aldair.

* Domžale: Šorčan, Žinič, Dobrovoljc, Pišek, Kolobarić, Ibričić, Sikošek, Karič Šoštarič, Jakupović (od 75. Podlogar), Husmani, Vuk (od 16. Sikimić).

* Rumena kartona: Zebić; Žinič.

* Rdeč karton: /.


Najbolj brano