Prve okužbe potrdili tudi v enoti Idrija

Prve okužbe z novim koronavirusom so potrdili v še enem domu starejših na severnem Primorskem, in sicer v enoti Idrija tamkajšnjega Doma upokojencev. Kot so zapisali na svoji spletni strani, je okuženih sedem zaposlenih in šest stanovalcev. Slednji so bili takoj premeščeni v rdečo cono in imajo bodisi blage znake bolezni ali so brez njih.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

SEVERNA PRIMORSKA > Danes so izvedli še testiranje vseh drugih stanovalcev v tej osrednji enoti. V enoti Marof je stanje nespremenjeno. Okuženih je 25 stanovalcev in 14 zaposlenih, sporočajo iz regijskega štaba civilne zaščite za severno Primorsko.

Iz novogoriškega doma upokojencev pa sporočajo, da se stanje umirja tako v enotah Nova Gorica kot Podsabotin. Kot so zapisali na spletni strani, jih opogumljajo tudi novice o vedno več ozdravelih stanovalcih, po včerajšnjih podatkih je takih že 66. Nekateri pa so se že vrnili tudi iz bolnišnične oskrbe.

V Domu upokojencev Gradišče, kjer je bilo potrjenih še enajst novih okužb, pa potrebujejo pomoč zdravstvenega kadra. Občinski štab civilne zaščite Nova Gorica se dogovarja z vodstvom zdravstvenega doma Nova Gorica in območnim združenjem Rdečega križa Nova Gorica.

Na severnem Primorskem so včeraj sicer potrdili 64 novih okužb. Skupno število aktivno okuženih je 736, se pa povečuje tudi število ozdravljenih.

V šempetrski bolnišnici je trenutno 43 bolnikov s covidom-19, od teh jih je pet na intenzivni enoti, trije pa potrebujejo pomoč respiratorja. V negovalnem oddelku v PB Idrija je v oskrbi 13 ljudi.


Najbolj brano