Pravljica za en kovanec

Skok v pravljico je gledalce v soboto prvič v živo privabil na 
splet.   Foto: Posnetek zaslona
Skok v pravljico je gledalce v soboto prvič v živo privabil na splet.  Foto: Posnetek zaslona

Skok v pravljico, skupni naslov za delavnice prebiranja in igranja pravljic, ki jih v Gledališču Koper z igralcem Igorjem Štamulakom ob sobotnih dopoldnevih pripravljajo že desetletje, je v drugem koronskem valu doživel nadgradnjo in mlade gledalce v neposrednem spletnem prenosu povezal z odrom tudi po telefonu.

Že s pomladno selitvijo koprskega gledališča na splet se je s pomočjo pametnega telefona v neposredne spletne prenose - najprej z vrta v Piranu, nato iz koprskega gledališča - preselil tudi Skok v pravljico, ki je prejšnjo soboto, doživel vsebinsko in tehnično nadgradnjo. Igralcu Igorju Štamulaku so se namreč pri pripovedovanju pravljice Ele Peroci Moj dežnik je lahko balon pridružili še igralca Rok Matek kot Polhek, Blaž Popovski kot Klobučar in plesalkaEva Tancer kot Miška ter na velikem odru ustvarili pravo malo gledališko predstavo. V njej so mladi gledalci najprej slišali pravljico, izvedeli nekaj malega o klobukih, nato pa imeli priložnost, da s telefonskimi klici, ki jih je na odru sprejemal Igor, pomagajo žalostnemu Polhku izbrati pravo barvo za “vesel” klobuk ter pregnati žalost.

Kakovost spletnega prenosa so v Gledališču Koper tokrat prvič zagotovili z več kamerami; vsi, ki so želeli Skok v pravljico spremljati na Facebooku ali na kanalu Youtube Gledališča Koper in s klici sodelovati v predstavi, pa so si morali za simbolično ceno enega evra zagotoviti spletno vstopnico. Spletni prenos predstave v živo si je ogledalo 80 otrok. V Gledališču Koper pa verjamejo, da bo prihodnjo soboto, ko bo Igor pripovedoval pravljico o zvezdici Zaspanki, mladih klicateljev še več.


Najbolj brano