Podmladek SD Emila Rojca noče več v stranki

Župan Ilirske Bistrice Emil Rojc je zaradi nesprejemljivega komuniciranja z novinarkami Primorskih novic v postopku izključitve iz stranke SD. Izključitev je nadzornemu odboru SD predlagal Mladi forum SD, ki ga vodi Luka Goršek. “Prišli smo do točke, ko bodo morale politične stranke take ljudi izločati iz svojih vrst,” pravi Goršek.

 Zaradi nedostojnega komuniciranja z novinarkami bistriškemu 
županu Emilu Rojcu grozi izključitev iz stranke SD. Foto: Leo Caharija
Zaradi nedostojnega komuniciranja z novinarkami bistriškemu županu Emilu Rojcu grozi izključitev iz stranke SD. Foto: Leo Caharija

ILIRSKA BISTRICA > Nadzorni odbor Socialnih demokratov je predlog Mladega foruma sprejel in ga vzel v obravnavo, so včeraj potrdili v stranki SD. Več niso pojasnjevali: “Nadzorni odbor SD zaradi varovanja integritete postopka ter pravic članic in članov, ki jih postopek zadeva, med postopkom ne daje dodatnih informacij.”

Razlog: nedostojna komunikacija

“S tem smo hoteli opozoriti, da komunikacija Emila Rojca ne sme postati vsakdanjik na relaciji med politikom in novinarji ter drugimi javnostmi. Politike pa opozoriti, da se distancirajo od takih pojavov in jih pravočasno obvladajo,” pa pravi predsednik Mladega foruma Luka Goršek.

Luka Goršek

Mladi forum SD

“S tem smo hoteli opozoriti, da komunikacija Emila Rojca ne sme postati vsakdanjik na relaciji med politikom in novinarji ter drugimi javnostmi.”

Poudarja, da je razlog za izključitev Rojca njegovo nedostojno komuniciranje z novinarkami Primorskih novic in ne njegova migrantska politika: “Emil Rojc ima kot župan pravico, da opozarja na migrantsko problematiko v občini, v to se mi ne vpletamo.”

Predsednik Mladega foruma Luka Goršek

Rojčev neprimeren način komunikacije z novinarji je že poznan, nazadnje je pred nedavnim v uradnem odgovoru na vprašanja PN o avtocesti Postojna-Jelšane novinarke zmerjal s kurami nesnicami. Njegove izpade je obsodilo Društvo novinarjev Slovenije, pa tudi v stranki SD so takrat njegove diskreditacije novinarjev označili za nesprejemljive in poudarili, da od svojih članov pričakujejo, da bodo spoštovali najvišje standarde kulture dialoga in vključenosti javnosti v odločevalske procese.

Rojc ne komentira

Emil Rojc poteze strankinega podmladka včeraj za PN ni komentiral. Nadzorni odbor SD bo v postopku ugotavljal točnost in relevantnost očitkov, Rojc pa ima v postopku pravico do zagovora. Na odločitev Nadzornega odbora se član lahko pritoži, pritožbo obravnava Konferenca stranke.

Statut SD določa, da se članico ali člana stranke se izključi iz stranke, če krši statut ali program stranke, če postane članica ali član druge stranke, če z aktivno udeležbo deluje v drugi stranki, če kandidira na drugi listi oziroma kljub opozorilom pristojnih organov deluje proti politiki stranke.


Najbolj brano