V nedeljo ob 1742 testih potrdili 470 okužb, umrlo 45 covidnih bolnikov

V nedeljo so v Sloveniji ob 1742 testih potrdili 470 okužb z novim koronavirusom.V bolnišnicah je hospitaliziranih 1292 bolnikov s covidom-10, od tega 201 na intenzivni terapiji. Včeraj so iz bolnišnic odpustili 29 oseb, umrlo je 45 covidnih bolnikov, je vada sporočila prek twitterja.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

SLOVENIJA > Pozitivnih testov je bilo le malenkost manj kot 27 odstotkov, natančneje 16,98 odstotka.

Številke so podobne kot prejšnji ponedeljek, le da je bil delež pozitivnih testov tokrat za odstotno točko nižji kot prejšnji teden. V soboto je bilo opravljenih 3432 testiranj in potrjenih 1024 primerov. Delež pozitivnih testov je v soboto znašal 29,8 odstotka, je nanizal vladni govorec Jelko Kacin. “Številke kažejo, da nihamo na platoju, velikega in tako zelo pričakovanega upada števila okužb še ni,” je dejal. A zdi se, da se razmere vsaj ne poslabšujejo. Po Kacinovih besedah je očitno virusa veliko več na delovnih mestih, kot ga uspejo identificirati.

Včeraj je v bolnišnicah umrlo 26 covidnih bolnikov, skupaj 45.

Podatki za domove starejših občanov (DSO) za soboto kažejo, da se je število okužb med stanovalci povečalo za 96, aktivno okuženih je tako bilo 2643. Skupaj se je v drugem valu epidemije okužilo 4782 stanovalcev DSO.

Število okužb med zaposlenimi v DSO se je v soboto povečalo za 38. Aktivno okuženih je bilo 954, v drugem valu se je skupaj na delovnem mestu ali v prostem času okužilo 1770 zaposlenih v DSO.

“Razmere v domovih starejših občanov zelo resne, vdori se dogajajo praktično vsak dan," je opozoril Kacin. Podatkov za nedeljo do novinarske konference niso prejeli, sporočili jih bodo na popoldanski novinarski konferenci.

V bolnišnicah se je v nedeljo zdravilo 1292 covidnih bolnikov, v soboto 1244. V nedeljo je intenzivno terapijo potreboval 201 pacient, trije več kot v soboto. Včeraj so iz bolnišnic odpustili 29 oseb, čez vikend skupaj 68. Kot je pojasnil Kacin, je v zadnjih dveh dneh več sprejetih kot odpuščenih oseb, “ker bolniki ponavadi ostajajo v bolnišnici čez vikend, da so pod nadzorom. Več odpustov je zato praviloma ob ponedeljkih”.


Najbolj brano