Na Škofijah zasegli 4250 kilogramov klapavic

Inšpektorji oddelka za ribolov pri tržaški Obalni straži so v nedeljo dopoldne na območju mejnega prehoda Škofije zasegli več kot štiri tone klapavic, ki niso imele ustreznih oznak in dokumentacije za prodajo na italijanskem trgu.

Inšpektorji oddelka za ribolov pri tržaški Obalni straži so v nedeljo 
dopoldne na območju mejnega prehoda Škofije zasegli več kot 
štiri tone klapavic, ki niso imele ustreznih oznak in dokumentacije 
za prodajo na italijanskem trgu. (Foto vir: Primorski dnevnik/Obalna straža)
Inšpektorji oddelka za ribolov pri tržaški Obalni straži so v nedeljo dopoldne na območju mejnega prehoda Škofije zasegli več kot štiri tone klapavic, ki niso imele ustreznih oznak in dokumentacije za prodajo na italijanskem trgu. (Foto vir: Primorski dnevnik/Obalna straža) 

ŠKOFIJE > 4250 kilogramov klapavic je bilo shranjenih v hladilnem tovornjaku z italijansko registracijo, ki so ga v bližini mejnega prehoda ustavili za rutinski pregled, poroča Primorski dnevnik. Tovornjak je bil namenjen v Chioggio, od tam pa naj bi klapavice, ki so prihajale iz gojišč v Miljah, potovale v južno Italijo. Tovor ni imel ustreznih označb, prav tako niso inšpektorji zasledili nobenega elementa, ki bi kazal na poreklo klapavic, prav tako ne informativnega gradiva za prodajno verigo in kupce, na voljo so imeli le spremno potovalno listino, preko katere so izsledili koncesionarje školjčišč. Tovornjak je prihajal iz Slovenije: v to je bil po besedah predstavnikov Obalne straže prisiljen, ker vozilo ni moglo skozi predor v Miljah, zato je moralo iti najprej v Slovenijo, od tam pa čez Škofije ponovno v Italijo. Koncesionarjem školjčišč so naložili kazen v višini 1500 evrov, klapavice pa so zasegli ter odredili veterinarski pregled, še dodaja Primorski dnevnik.


Najbolj brano