Dežela FJK zaostruje ukrepe

Dežela FJK zaostruje ukrepe v boju za zajezitev pandemije z novim koronavirusom. Nova odredba, ki bo začela veljati danes opolnoči in jo je predsednik FJK Massimiliano Fedriga predstavil na novinarski konferenci, med drugim zadeva prepoved zaužitja hrane in pijače na javnih mestih.

Predsednik FJK Massimiliano Fedriga in deželni odbornik za 
zdravstvo ter podpredsednik FJK Riccardo Riccardi  Foto: Dežela FJK
Predsednik FJK Massimiliano Fedriga in deželni odbornik za zdravstvo ter podpredsednik FJK Riccardo Riccardi  Foto: Dežela FJK

TRST > Kot poroča Primorski dnevnik na svoji spletni strani, je Fedriga pri tem izrecno omenil osebe, ki se po odvzemu hrane ali pijače v javnih lokalih zaustavljajo na pločniku.

V odredbi bo tudi strogo priporočilo, da se javni prevoz uporablja le ob potrebi, in priporočilo, da ne obiskujemo drugih oziroma sorodnikov, če to ni nujno potrebno.

Prepovedane bodo amaterske športne dejavnosti v športnih centrih tudi na prostem. Močno se priporoča delo na daljavo bodisi v javnem kot v zasebnem sektorju.

Fedriga je tudi napovedal množično testiranje na novi koronavirus v krajih, kjer je epidemiološka slika najtežja, med drugim tudi v občini Dolenje na Goriškem ter za zdaj še v občinah, Paularo, Socchieve, Sutrio, Claut in Castelnuovo.


Najbolj brano