Nasilneža pridržali, partnerka v bolnišnici

Koprski policisti so včeraj dopoldne obravnavali nasilje v družini. Nasilen moški je poškodoval svojo partnerko. Reševalci so jo odpeljali v izolsko bolnišnico. Policisti so nasilneža pridržali in mu izrekli ukrep prepoved približevanja. Sledi mu kazenska ovadba.

Fotografija je simbolična. Foto: Unsplash.com
Fotografija je simbolična. Foto: Unsplash.com

PRIMORSKA > Včeraj nekaj minut pred 16. uro so z Regijskega centra za obveščanje Nova Gorica policiste obvestili, da so gasilci iz reke Soče v bližini nemške kostnice na Tolminskem iz vode potegnili gasilni aparat, ki je bil predelan v eksplozivno sredstvo. Tolminski gasilci so ugotovili, da je pri ročici aparata bila nameščena vžigalna vrvica, obložena z voskom. Poleg tolminskih policistov, ki so zavarovali kraj najdbe, kriminalistov in gasilcev so intervenirali tudi pripadniki NUS Severnoprimorske regije, kasneje pa so se jim pridružili tudi strokovnjaki protibombne zaščite Generalne policijske uprave. Kasneje so ugotovili, da ne gre za nevarno najdbo, saj je bila kemična snov v predelanem gasilnem aparatu zaradi vode razmočena in neuporabna.

O primeru so policisti obvestili tudi pristojne pravosodne organe, preiskujejo pa sum kaznivega dejanja - nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva.

Kdo se je znesel nad avtomobili v Novi Gorici?

Danes dopoldne so novogoriški policisti prejeli tudi dve obvestili o poškodovanju treh osebnih avtomobilov v Novi Gorici. Po sedaj zbranih podatkih je neznani moški danes okoli 3. ure brcnil v sprednji levi blatnik osebnega vozila v Novi Gorici. Na vozilu je nastala škoda v višini približno 300 evrov.

Nekdo pa je prerezal tudi pnevmatiko na osebnem vozilu znamke VW, znesel pa se je še nad enim osebnim vozilom znamke BMW in poškodoval še tri pnevmatike.

V Kromberku izginili gorski kolesi

Včeraj okoli 16. ure so policisti prejeli tudi prijavo o tatvini koles v Kromberku. Neznanec je z nosilca kolesa na avtomobilu ukradel dve gorski kolesi, in sicer eno znamke specialized, letnik 2019, zeleno turkizne barve, drugo pa znamke commencal, letnik 2018, črne barve. Skupna vrednost ukradenih koles je približno 4000 evrov.


Najbolj brano