Z osvetljenimi kolesi zrejo v prihodnost

Decembrskih prazničnih prireditev, ki so jih načrtovali na Krasu in v Brkinih, letos verjetno ne bo, zato so se v teh krajih povezali drugače - z lučkami bodo okraševali kolesa ter s tem sporočali, da se življenje vrti naprej.

V petih kraških in brkinskih občinah spodbujajo okraševanje koles in s tem sporočilo, da se življenje vrti naprej.
V petih kraških in brkinskih občinah spodbujajo okraševanje koles in s tem sporočilo, da se življenje vrti naprej.  

KRAS, BRKINI > Pobudo občanov so posvojili na Občini Sežana in k njej pritegnili še Divačo, Hrpelje-Kozino, Komen ter Miren-Kostanjevico, vse skupaj pa je povezala Območna razvojna agencija (ORA) Krasa in Brkinov.

“Kolo je simbol gibanja, vetra v laseh, kolo se vrti naprej, na simbolni ravni v prihodnost in nas pelje novim izzivom naproti. Lučke predstavljajo nekaj svetlega, toplega, prijetnega, prazničnega in pozitivnega, zato posameznike in organizacije pozivamo k enotni okrasitvi,” pravi Valerija Pučko iz ORA. Hrpeljsko-Kozinska občina ima kolo celo v svojem grbu.

Posameznike, organizacije in podjetja pozivajo, naj doma, na delovnem mestu, v izložbi, na dvorišču ali drugod postavijo kolo in ga okrasijo z lučkami ter tako pokažejo, da se kolesje časa kljub trenutnih težkim razmeram vrti naprej. Akcijo spodbujajo z nagradnim natečajem, v katerem udeleženci sodelujejo s fotografijami svojih okrašenih koles, občine pa bodo prispevale deset nagrad za najbolj izvirne okrasitve. Fotografije bodo zbirali do 20. decembra na elektronskem naslovu enotnaokrasitev@gmail.com.

Akcijo enotne osvetlitve spodbujajo tudi na spletni in facebook strani Visit Kras in s tem nadaljujejo uspešno martinovanje na daljavo - tako so vinske okvirčke za fotografije na facebooku že začeli zamenjevati okvirčki z osvetljenimi kolesi in sloganom Življenje na Krasu in v Brkinih se vrti naprej.


Najbolj brano