Praznične luči bodo prižgali v začetku decembra

Praznična razsvetljava v Kopru bo zažarela predvidoma v prvih dneh decembra, če bodo razmere dopuščale, bo občina skupaj z Zavodom za mladino, kulturo in turizem v Kopru postavila tudi drsališče, organizirala praznični sejem in poskrbela za spremljevalni program, so sporočili s koprske občine.

V Kopru bodo praznične luči prižgali predvidoma v začetku 
decembra. Foto: Tomaž Primožič/FPA
V Kopru bodo praznične luči prižgali predvidoma v začetku decembra. Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Tako kot v drugih mestih bodo tudi v Kopru, kljub trenutno veljavnim omejitvam in posebnim razmeram, v začetku decembra prižgali praznične luči in tako simbolno vstopili v letošnjo Fantazimo. Občankam in občanom želijo s tem pričarati praznično vzdušje in jim v tem času ponuditi nekaj razvedritve, so zapisali. Čeprav bo letošnji december drugačen od prejšnjih, v občini verjamejo, da nam čarobnosti in radosti, ki jih prinašajo prazniki, ne more in ne sme nihče odvzeti.

Letos so se odločili za dokup elementov za okrasitev Prešernovega trga, Kardeljeve ploščadi, Verdijeve ulice in Titovega trga ter dela Pristaniške ulice, ki v preteklih letih niso bili okrašeni oziroma so bili le delno.

Če bodo razmere dopuščale, sredi decembra načrtujejo postavitev drsališča iz umetne mase v Taverni, praznični sejem v drugi polovici decembra, pestro gostinsko ponudbo v hiškah in drug spremljevalni program Fantazime, ki bo omogočal sprotne prilagoditve omejitvam in razmeram. Prav tako si želijo organizirati tematske vodene oglede mesta, obisk treh dobrih mož, gledališke predstave za otroke in ostali spremljevalni program.

Ali bodo dejavnosti izpeljali, bo odvisno od epidemioloških razmer v državi in ukrepov, ki bodo takrat v veljavi. Občina se neodvisno od ukrepov z lokalno radijsko postajo Radio Capris dogovarja tudi o prazničnem programu, ki bi ga v živo predvajali neposredno iz koprske Loggie, so še dodali.


Najbolj brano