Kupe materiala so sredi Divače odložili le začasno

Kupe zemlje, kamenja in drugega materiala, ki so odloženi na občinski parceli sredi Divače, bodo kmalu odstranili, pravijo na občini. Gre za material, ki so ga izkopali med gradnjo tržnice. Ta bo kmalu dokončana.

Material, ki so ga začasno odložili sredi Divače, bodo kmalu 
odpeljali.  Foto: Helena Race
Material, ki so ga začasno odložili sredi Divače, bodo kmalu odpeljali.  Foto: Helena Race

DIVAČA > Tržnica, ki jo divaška občina gradi med Kraško cesto, trgovino Tuš in baliniščem, je skoraj končana. V teh dneh stene oblagajo s kraškim kamnom, okolico so že asfaltirali.

Gradnja objekta, velikega 135 kvadratnih metrov, ki bo namenjen tržnici in druženju, pa tudi manjšim prireditvam in razstavam, bo stala nekaj več kot 120.000 evrov, občina pa bo del denarja dobila iz državnega proračuna in iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Z gradnjo tržnice pa je povezan tudi material, ki je odložen na občinskem zemljišču ob cesti na ovinku pri bencinski črpalki v Divači. Tja so pripeljali zemljo, kamenje in drugo, kar so izkopali med deli, zdaj, ko dela zaključujejo, pa bodo vse odpeljali na za to namenjena odlagališča, so pojasnili na divaški občini. Dela sicer opravlja podjetje Plan invest gradnje d.o.o., ki je bilo izbrano na razpisu.


Najbolj brano