V izolaciji več članov regijskega štaba civilne zaščite za Notranjsko, tudi poveljnik

V petek zvečer so poveljnika regijskega štaba civilne zaščite za Notranjsko Sandija Curka seznanili, da je pozitiven na test za covid-19. Poveljnik se počuti dobro, zato od doma dela naprej. Ostalih pet njegovih sodelavcev v štabu so testirali včeraj, rezultatov še ni.

Poveljnik Sandi Curk se počuti dobro, zato od doma  dela naprej.
Poveljnik Sandi Curk se počuti dobro, zato od doma dela naprej.  

POSTOJNA > “Nimam nobenih posebnih simptomov, nimam vročine, glavobola, le malo sem prehlajen. Takoj po objavi rezultata testa na covid-19 sem se umaknil v samoizolacijo domov, od koder sem ves čas operativen, tako po telefonu kot preko štirih računalnikov. Še par dni do konca karantene, pa spet akcija na polno,” nam je včeraj optimistično napovedal Sandi Curk, poveljnik Regijskega štaba civilne zaščite za Notranjsko, ki svoje okužbe ne skriva. “Ne morem govoriti enega, delati pa drugo.”

Poudaril je še, da je vse dni, odkar traja drugi korona val in so štabe civilne zaščite občin Sežane, Komna, Divače, Hrpelj-Kozine, Pivke, Ilirske Bistrice, Cerknice, Loške doline in Blok ponovno aktivirali, dosledno nosil masko, si razkuževal roke in vzdrževal varnostno razdaljo, tako v pisarni kot na terenu. Sicer je njegov delovnik v teh razmerah vsak dan do poznih večernih ur, poleg poveljevanja, koordinacije, posredovanja izjav za javnost in še česa opravi tudi številne obiske po terenu na najbolj kritičnih lokacijah, kot so domovi upokojencev in sorodne, kjer pa ni prišel v stik z okuženimi. Kje se je okužil, zato ne ve. O tem, da bi bil v stiku z okuženo osebo, ni bil obveščen. “Verjetno je šlo za trenutek nepazljivosti. Epidemiolog predvideva, da sem si virus, ko sem prišel z njim v kontakt na terenu, nehote z roko prenesel na dele obraza,” še pravi Curk.


Najbolj brano