Dobrodelna Batič in Novak

Miha Batič, vinar iz Šempasa (na fotografiji desno), je v vinogradu laškega rizlinga v Šmihelu, ki meri štiri hektarje, leta 2018 opravil tri trgatve.

ŠEMPAS > V prvi so selektivno potrgali zgolj grozdje, ki je bilo okuženo s plemenito plesnijo (botritisom). Iz njega so stisnili za en francoski sodček (225 litrov) vina. Del ga šlo v dvojne magnume, trilitrske steklenice. Natančno 33 so jih opremili z etiketo, ki jo je posebej za to vino narisal Milovan Novak iz Ozeljana (na fotografiji levo), natisnila pa Lična hiša.

Miha Batič in Novak sta skupni izdelek namenila za dobrodelne namene. Cena za steklenico je 300 evrov, ves izkupiček pa gre družini v stiski iz njihovih krajev, identiteto katere Batič razkrije le kupcem vina, da se prepričajo, kam je šel njihov denar in morebiti še okrepijo pomoč.

“Pomagamo, kolikor se da,” pravi Miha Batič, uveljavljeni vinar, čigar vina z velikega, zdaj že 45-hektarskega posestva v spodnji Vipavski dolini, imajo ljubitelje na vseh kontinentih, na Japonskem pa je njihov uvoznik nad vini iz Šempasa tako navdušen, da je svoj bistro in vinski bar poimenoval - Batič.


Najbolj brano