Koprčani premagali in preskočili Sežance

Torkov popoldanski obračun trenutno najboljših primorskih prvoligašev na prazni in oblačni Bonifiki je pripadel nogometašem Kopra z 2:1 (1:0). Po zaslugi zmagovitega zadetka rezervista Claudia Spinellija v končnici dvoboja so kanarčki na prvoligaški lestvici preskočili v gosteh še petič poraženi sežanski Tabor.

 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Primorski uvod v drugo četrtino domačega prvenstva je prinesel zanimiv in odprt obračun, v katerega je skorajda usodno posegel glavni sodnik Aleksandar Matković. Sežanci so se gostovanja na Bonifiki lotili pogumno in večji del tekme narekovali ritem igre, a so se kljub temu hitro znašli v zaostanku. Že v sedmi minuti se je sam pred Janom Koprivcem znašel Dare Vršič in zapravil izjemno priložnost za vodstvo, pol minute kasneje pa se je le oddolžil za neučinkovitost. Iz kota je natančno zadel postavnega Ivana Borno Jelića Balto, ki je z glavo žogo preusmeril v mrežo. V 14. minuti je Vršič znova natančno podal, tokrat pa je Žan Žužek z glavo zatresel le okvir gostujočih vrat. V nadaljevanju prvega polčasa so se domačini bolj posvetili obrambnim nalogam, ki so jih opravili brez napake.

Sežanci, ki so prvi prekršek napravili šele v 26. minuti, so brez večjih težav prebijali domačo zvezno vrsto, vendar so na robu kazenskega prostora naleteli na zid, ki ga niso uspeli prebiti ne s streli z razdalje Maria Babića, Kevina Grobrya in Aldairja Djaloja ne s kombinatoriko in predložki Dominika Mihaljevića.

Koper : CB24 Tabor 2:1 (1:0)
Stadion Bonifika, brez gledalcev sodnik: Aleksandar Matković (Ravne na Koroškem) 4. Strelec: 1:0 Jelić Balta (8), 1:1 Babić (49, iz 11m), 2:1 Spinelli (81).
Koper: Vargić 7, Rajčević 6,5, Žužek 6,5, Palčič 6, Jozinović 6 (od 58. Mišić 6,5), Krajinović 6 (od 69. Knežević 6), Dodlek 6, Stevanović 6 (od 69. Spinelli 7), Jelić Balta 6,5, Vršič 7 (od 90. Čirjak -), Mulahusejnović 6 (od 90. Vekić -). Trener: Miran Srebrnič.
CB24 Tabor Sežana: Koprivec 7, Briški 6, Nemanič 6, Ristić 6, Kouao 6, Mihaljević 6,5, Zebić 6 (od 84. Sever -), Grobry 6,5, Babić 6, Djalo 6,5, Rovas 6,5 (od 73. Stančič 6). Trener: Goran Stanković.
Rumeni kartoni: Jozinović, Palčič, Knežević; Mihaljević.

Rojstnodnevni slavljenec na klopi sežanskega Tabora Goran Stanković se med glavnim odmorom ni odločil za prenovo enajsterice, njegovi varovanci pa so se hitro podali v lov na zadetek. Največ zaslug za hitro izenačenje gostov je vendarle imel Korošec Matković, ki je napačno pokazal na belo točko, ko je Matej Palčič v 48. minuti z glavo (in ne z roko!) zaustavil strel Mihaljevića. Darilo je ob bučnem negodovanju iz VIP lože in koprske klopi v zadetek pretvoril Babić, kar je Koprčane povsem iztirilo. Naslednjih četrt ure so se večinoma prepirali z Matkovićem, medtem ko so bili Kraševci trikrat blizu popolnemu preobratu, a se je predvsem pri strelu Christosa Rovasa izkazal izkušeni Ivan Vargić. Grški napadalec je bil ob obojestranski ofenzivi blizu zadetku tudi v 71. minuti, ko se je po napaki Jelića Balte ponovno znašel sam pred Vargićem, ki ga je rešila vratnica. V odločilnih trenutkih se je z menjavami izkazal domači strateg Miran Srebrnič, saj sta jokerja s klopi - asistent Darko Mišić in strelec Claudio Spinelli - v 81. minuti zrežirala zmagovito akcijo. Spinelli bi lahko še pred sodniškim dodatkom dokončno razblinil upe gostov na točko, a je bil dvakrat nenatančen, česar pa Sežanci niso znali kaznovati. Koprski Tifozi so pred vrati zaklenjenega stadiona po zadnjem sodnikovem žvižgu zmago proslavili z baklami in petardami.

Miran Srebrnič, trener Kopra: “Po zelo dobrem prvem polčasu smo imeli v nadaljevanju kar nekaj težav. Kljub sodniški napaki si nikakor ne bi smeli privoščiti takšnega padca v igri, ki nas bi lahko drago stal. V končnici smo z nekaj menjavami vendarle pravočasno reagirali in prišli do zmage, s katero smo si izborili dober položaj na lestvici. Veseli me, da smo pokazali veliko mero tekmovalnosti in pravi karakter. Nikakor ni bilo lahko priti do te zmage.”

Aleksander Rajčević, branilec Kopra: “Dobro smo se pripravili na Sežance in prvi polčas odigrali odlično v taktičnem smislu. V drugem polčasu smo imeli precej sreče, a na koncu vendarle zasluženo zmagali. Palčič je 'priden fant' in takoj sem mu verjel, da ga je žoga zadela v glavo. Sodnik se je pač odločil v sežansko korist in morali smo se pobrati. Trener je zadel z menjavami in to nam je olajšalo pot do zmage.”

Goran Stanković, trener CB24 Tabor: “Nismo zaslužili poraza in to se nam je ponovilo že drugo tekmo zapored. Nogomet je pač takšen in lahko le upam, da se bo vse skupaj naslednjič obrnilo v našo korist. Fantom nimam česa očitati. Vse razen končnega rezultata je bilo v našo prid.”

Jan Koprivec, vratar CB24 Tabor: “Na igrišču se je marsikaj dogajalo. V drugem polčasu smo zapravili številne priložnosti in po izgubljeni žogi prejeli usodni gol. Skoraj eno uro sem bil brez pravega dela, a takšno je življenje vratarja. Spinelli je pri odločilnem zadetku odlično reagiral. Glede na prikazano pa nas slej ali prej čaka tudi gostujoča zmaga.”


Najbolj brano