Sloga zbira prispevke za stanovalce doma Bor in časopis

Enako kot v pomladni karanteni vsestranski kulturni ustvarjalec Lovrenc Habe iz KUD Sloga spet vabi k pisanju koronskih doživetij za časopis društva in pisem za varovance doma Bor.

 Foto: Saša Dragoš
Foto: Saša Dragoš

ČRNI VRH > Spomladi so tam zabeležili okužbo, v teh dneh se odlično držijo, so zdravi in dejavni, a že dalj časa prikrajšani za obiske oziroma jih po strogem protokolu lahko vidijo prek balkonov. Zato je Habe prepričan, da bo vsaka otroška risbica ali nekaj prijaznih misli starejšim polepšalo sitne koronske ure. Ker KUD Sloga izdaja tudi časopis, bo zadnjo letošnjo številko posvetilo koronskemu času in bo veselo vseh prispevkov na to temo, od komentarjev do poezije in proze.

Filmska ekipa z Lovrencom Habetom na čelu kot scenaristom in režiserjem je o spomladanski karanteni posnela dokumentarni film Covid 19 na podeželju in v njem zajela vse spremembe na planoti in ugotovitve, ki so jih te prinesle. Na premierni uprizoritvi v začetku oktobra si ga je ogledalo veliko gledalcev. Ponovili ga bodo nocoj, po tem, ko bodo prek aplikacije zoom (www.pef.upr.si) ob 21. uri s študenti koprske pedagoške fakultete spregovorili o policijski uri v naših sobah.


Najbolj brano