V Senožečah imajo spet bankomat

Senožejci lahko od petka spet dvigujejo denar v svojem kraju, saj jim je banka NLB v središču vasi, ob Tuševi trgovini, postavila testni bankomat.

SENOŽEČE > “Tu bo začasno, da banka NLB ugotovi, kakšna bo fluktuacija bančnih storitev na njem. V kolikor bo zanje ugodna, nam bodo namestili pravi bankomat,” pojasnjuje predsednik Krajevne skupnosti Senožeče David Škapin. Dodaja, da je NLB edina banka, ki jim je prisluhnila, potem ko je banka Intesa Sanpaolo lani poleti senožejski bankomat po 20 letih zaprla, kakor tudi mnoge druge.

Senožejski bankomat je vaščanom dobro služil, saj nimajo ne banke ne pošte, najbližji kraj za dvig gotovine je Divača. “Pri nas je nekaj podjetij z več zaposlenimi, ki imajo potrebe po dvigu gotovine. In tudi vaščani so zelo zadovoljni, da imamo v vasi spet to storitev. Ob tem bi se zahvalil trgovini Kea, ki je pripravljena pravi bankomat, če ga bo banka namestila, sprejeti pod svojo streho,” pa pove občinski svetnik Bruno Kocjan, ki je igral glavno vlogo pri pridobivanju bankomata.


Najbolj brano