V novi številki Primorskih novic preberite

Novica, da je vlada omejila tudi gibanje čez državno mejo, je povzročila veliko zmede na Goriškem. Tokrat je ukrep “mehkejši” kot spomladi, saj fizičnih ovir ni, čez mejo lahko gredo številni, ki imajo utemeljen razlog za to. V ponedeljek so prehode občasno preverjale patrulje slovenske policije, čez dan pa je bilo opaziti manj prometa kot običajno.

Na meji z Italijo ni fizičnih ovir, a so v ponedeljek policisti, tudi v 
Rožni Dolini, preverjali tiste, ki so jo prečkali. Foto: Leo Caharija
Na meji z Italijo ni fizičnih ovir, a so v ponedeljek policisti, tudi v Rožni Dolini, preverjali tiste, ki so jo prečkali. Foto: Leo Caharija

Ob dnevu spomina na mrtve bi radi ljudi zadržali čim bolj doma

Gibanje je od torka spet omejeno na občino bivanja.

Cesta med Gažonom in Markovcem postaja divje odlagališče odpadkov

Priljubljena povezovalna cesta med Gažonom in Markovcem ne privablja zgolj sprehajalcev, temveč tudi brezvestneže, ki tam odlagajo gradbeni material, kosovne odpadke in azbestno kritino.

Agraria bi prišla v Sv. Anton, a je Mercator ni hotel

Kmetijska zadruga Agraria Koper je nameravala svojo prodajno mrežo razširiti tudi s poslovalnico v Sv. Antonu, a ji ni uspelo.

Po knjige le še po pošti

Po ponedeljkovi negotovosti knjižnic, ali gradivo lahko izposojajo ali ne, je popoldne prišla razlaga ministrstva za kulturo. Knjižnice morajo biti zaprte. Gradivo lahko pošiljajo le po pošti.

Poček glede plačila nadomestila ni izjema

Postojnska občina je za zaračunavanje nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča za območje Počka imela zakonsko podlago.

Še del Vojkove ceste bo dobil kolesarsko stezo

Predvidoma maja bo narejena kolesarska steza tudi vzdolž ceste od Hermelike do Brumata.

Zabodel naj bi ga z dvema nožema

Po petkovem zaslišanju 37-letnika, osumljenega, da je v noči na petek poskušal ubiti pet let starejšega domačina, je državna tožilka zaradi ponovitvene nevarnosti predlagala preiskovalni sodnici, da zanj odredi pripor.

Nobenega otroka ne bodo zavrnili

V nujno varstvo so starši v ponedeljek pripeljali manj otrok, kot so jih sprva prijavili.

Češnje cvetijo tudi jeseni

Praktično vsak konec tedna lahko ugotavljamo, kako je prvoligaško prvenstvo letos še bolj nepredvidljivo kot prejšnje sezone. To konec koncev kaže tudi lestvica - kdo bi lahko mislil, da bo sam na vrhu lestvice sežanski Tabor.

Italija: smučišča le za poklicne športnike

V Italiji in na Hrvaškem zaostrujejo ukrepe. Razmišljanje o kakšnem smučanju v Italiji za zdaj seveda ne pride v poštev; ne samo, da smuka ne sodi med izjeme za prehod državne meje, ampak so z novim odlokom smučišča v Italiji namenjena le poklicnim športnikom.

Zdravstveni domovi medicinskih sester ne morejo več posojati

Posojanje in prerazporeditev medicinskih sester iz zdravstvenih domov v bolnišnice odreja nedeljski odlok ministra Tomaža Gantarja. V velikih primorskih ZD v Novi Gorici in Kopru pravijo, da ni koga posoditi, saj komaj pokrivajo potrebe, prilagojene epidemiji.

Koncert in pouk učinkujeta le v živo

Kitarist Samo Turk in saksofonist Žiga Fabbro sta izdala ploščo #FTED za glasbene sladokusce.


Najbolj brano