Požvižgal se je na policiste

V petek okoli 13. ure so izolski policisti ustavljali voznika osebnega vozila znamke citroen, ki se pa na znake policistov požvižgal. Policisti so ga dohiteli na ulici Oktobrske revolucije v Izoli in ugotovili, da je 33-letnik vozil brez vozniškega dovoljenja. Vozniku so zaradi suma vožnje pod vplivom mamil na kraju odredili strokovni pregled, ki pa ga je moški odklonil. Policisti so še ugotovili, da je imel na vozilu nameščeni dve ukradeni registrski tablici. Avtomobil so mu policisti zasegli, zoper njega pa sledi obdolžilni predlog in plačilni nalog zaradi več kršitev cestnoprometnih predpisov ter kazenska ovadba zaradi uporabe ukradenih registrskih tablic.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Konec tedna je neznani storilec izpred stanovanjskega bloka na Kvedrovi cesti v Kopru ukradel skuter znamke yamaha BW´S NG 50, belo-oranžno-modre barve, reg. št. KP MAMI. Lastnica je bila s kaznivim dejanjem oškodovana za 300 evrov.

Pijan na traktorju

Sežanski policisti so v petek okoli dopoldneva v Štjaku ustavili voznika neregistriranega traktorja. Preizkus alkoholiziranosti je 66-letniku, ki je traktor vozil brez vozniškega dovoljenja, pokazal rezultat 0,45 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Traktor so mu policisti zasegli, zoper voznika pa bodo podali obdolžilni predlog.

Avtomobil končal na strehi

Na Šmarski cesti v Kopru se je v soboto okoli 16.30 zaradi neprilagojene hitrosti zgodila prometna nesreča, v kateri se je osebni avtomobil prevrnil na streho. V nesreči ni bil nihče poškodovan, je pa bil zaradi ogleda in odstranjevanja vozila na cesti krajši čas oviran promet. Policisti so 63-letnemu povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Prekoračil hitrost za več kot 50 km/h

Koprski prometni policisti so v nedeljo v Črnem Kalu ustavili voznika motornega kolesa, ki je v naselju prekoračil hitrost za več kot 50 km/h. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa sledi obdolžilni predlog.

Zagorel dimnik v Suhorju

V nedeljo okoli 20. ure je v Suhorju zagorel dimnik, ki se je razširil na podstrešje skednja. Policisti so z ogledom izključili tujo krivdo, bodo pa o ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo s poročilom.

Čez mejo z ukradenim vozilom

Na bivšem mejnem prehodu Fernetiči so policisti včeraj ob 22.18 ustavili 34-letnega moškega in ugotovili, da je vozil kombinirano vozilo brez vozniškega dovoljenja, z dodatnim preverjanjem pa so ugotovili še, da je bil ukraden, zato so ga zasegli. Vozniku je bil sicer tudi pozitiven na hitri test na prepovedane droge, strokovni pregled je odklonil. Zoper njega so policisti uvedli obdolžilni predlog, mu izdali plačilni nalog, za vožnjo ukradenega vozila pa po zaslišanju sledi še kazenska ovadba.

Italijan pijan čez rdečo luč

Malo zatem, okoli 22.45, so piranski policisti zaradi vožnje čez rdečo luč ustavili 51-letnega Italijana, kateremu je alkotest pokazal rezultat 0,84 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Ker se z rezultatom ni strinjal, je so v izolski bolnišnici opravili tudi strokovni pregled. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo, sledi pa mu še obdolžilni predlog.


Najbolj brano