Promet po primorski avtocesti spet tekoč

Promet na primorski avtocesti od danes ni več oviran. Izvajalec je namreč skoraj zaključil večmesečni projekt nadgradnje hidratnega omrežja v predorih Kastelec in Dekani, kjer je včeraj zvečer odstranil zaporo enega pasu. Bodo pa za namestitev opreme in položitev tako imenovanega litega asfalta čez kinete potrebne še predvidoma tri nočne zapore.

Zaključil so z večmesečnim projektom nadgradnje hidratnega 
omrežja v predorih Kastelec in Dekani. Foto: Danijel Cek
Zaključil so z večmesečnim projektom nadgradnje hidratnega omrežja v predorih Kastelec in Dekani. Foto: Danijel Cek

DEKANI, KOZINA > Na Darsu napovedujejo, da bo prva popolna nočna zapora v noči s ponedeljka, 26. oktobra, na torek, 27. oktobra, ko bosta med 21. in 5. uro zjutraj zaprti obe cevi predora Kastelec med Kozino in Kastelcem.

V noči s torka, 27. oktobra, na sredo, 28. oktobra, pa bo popolna nočna zapora predora na odseku med Črnim Kalom in Srminom. Obvozi bodo urejeni po vzporedni regionalni cesti. Predvidoma v novembru pa bo izvedena še ena popolna nočna zapora.

V obeh predorih so sicer na obstoječem hidratnem omrežju nadgradili protizamrzovalno zaščito na sistemu protipožarne hidrantne vode. Sistem z grelnimi kabli je bil namreč dotrajan ali v okvari, zaradi česar je voda v hidratnih ceveh pozimi lahko zamrznila.

Drugi del projekta je zajemal zamenjavo obstoječe dotrajane opreme spremenljive prometne signalizacije. Dars je za naložbo odštel 700.000 evrov.

Delna zapora je bila v zadnjih dneh tudi na odseku pri Kozini, kjer so popravili poškodovane dele vozišča. Tudi ta dela so zaključili včeraj.


Najbolj brano