V Izoli akcija zbiranja nevarnih odpadkov

Jutri se bo v izoli začela letošnja druga akcija zbiranja nevarnih odpadkov. Do sobote, 24. oktobra, bodo nevarne odpadke iz gospodinjstev pobirali s premično zbiralnico.

Med nevarne odpadke sodijo stara zdravila, kozmetika, uporabljeno jedilno olje, odslužena svetila, ostanki raznih kemikalij, 
barve, laki, spreji, topila ter manjši električni in elektronski 
aparati. Foto: Komunala Izola
Med nevarne odpadke sodijo stara zdravila, kozmetika, uporabljeno jedilno olje, odslužena svetila, ostanki raznih kemikalij, barve, laki, spreji, topila ter manjši električni in elektronski aparati. Foto: Komunala Izola

IZOLA > Med nevarne odpadke, ki jih uporabniki lahko oddajo na premični zbiralnici, sodijo: stara zdravila, kozmetika, uporabljeno jedilno olje, odslužena svetila, ostanki raznih kemikalij, barve, laki, spreji, topila ter manjši električni in elektronski aparati.

Akcija s premično zbiralnico je namenjena fizičnim osebam, ki plačujejo storitve ravnanja z odpadki v občini Izola, še posebej tistim, ki nimajo možnosti, da bi nevarne odpadke sami dostavili na izolski zbirni center.

Lokacije, kjer bodo delavci prisotni s premično zbiralnico so objavljene na spletni strani Komunale Izola.

Uporabniki komunalnih storitev v občini Izola lahko sicer nevarne odpadke skozi vse leto brezplačno pripeljejo na zbirni center (obratuje od ponedeljka do petka med 8. in 17. uro in v soboto med 9. in 12. uro). Ob predaji je potrebno predložiti zadnji odrezek oziroma potrdilo o plačilu storitev zbiranja in odvoza odpadkov.

Uporabnike prosijo, da na akcijo zbiranja nevarnih odpadkov ne prinašajo kosovnih odpadkov in zelenega reza, saj je akcija namenjena izključno zbiranju in odvozu nevarnih odpadkov.


Najbolj brano