Mejnik za uvrstitev med rdeče regije presežen tudi v goriški in primorsko-notranjski regiji, a uradno sta še oranžni

Podatki, ki jih je danes objavil Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ), kažejo, da sta mejni prag za uvrstitev med rdeče obarvane regije presegli tudi primorsko-notranjska in goriška regija. Edina slovenska regija z incidenco, nižjo od 140, ostaja obalno-kraška regija.

 Foto: posnetek zaslona nijz.si
Foto: posnetek zaslona nijz.si

PRIMORSKA > Številke, ki jih je danes objavil NIJZ, kažejo, da so tudi v goriški in primorsko-notranjski regiji izpolnjeni pogoji za uvrstitev med “zaprte”, rdeče regije. To so tiste, v katerih število na novo okuženih v zadnjih 14 dneh presega 140 na 100.000 prebivalcev.

S številom okuženih, ki so jih potrdili včeraj, incidenca v primorsko-notranjski regiji znaša 142, v goriški regiji pa 152.

V obalno-kraški regiji je ta številka za zdaj dvakrat nižja - 74.

Čeprav epidemiološki podatki kažejo, da so pogoji za uvrstitev goriške in primorsko-notranjske regije med rdeče izpolnjeni, ju NIJZ uradno kot taki še ni razglasil. Je pa med rdeče danes uvrstil podravsko in pomursko regijo. Spremembe glede ostalih regij bodo uradno z odlokom razglašene predvidoma prihodnji teden. Primorsko-notranjska in goriška regija dotlej skupaj z obalno-kraško ostajata oranžno obarvani.


Najbolj brano