Pouk na daljavo od 6. razreda dalje, petošolci ostajajo v šolah

Na sinočnji novinarski konferenci je premier Janez Janša napovedal, da se v ponedeljek začne pouk na daljavo za osnovnošolce od petega razreda naprej. Šole pa so od ministrstva prejele drugačno informacijo; petošolci ostajajo v razredih, na daljavo se bodo šolali učenci od 6. do 9. razreda.

 Foto: Tomaž Primožic/FPA
Foto: Tomaž Primožic/FPA

SLOVENIJA > Na sinočnji novinarski konferenci, na kateri je predstavil nove ukrepe za zajezitev širjenja epidemije, je premier Janez Janša med drugim dejal: “Od ponedeljka naprej bo pouk v osnovnih šolah, od razrednega pouka, se pravi od 5. razreda dalje, potekal na daljavo.”

Napoved, ki je številne presenetila, saj je bilo pričakovati šolanje na daljavo le za srednješolce in študente, ne pa (še) za osnovnošolce, je nekoliko zbegala tudi zaposlene v šolah. Iz Direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo, ki ga vodi bivši ravnatelj OŠ Koper Anton Baloh, so namreč prejeli dopis, v katerem piše, da se “učenci od 1. do vključno 5. razreda izobražujejo v šoli, učenci od vključno 6. razreda se izobražujejo na daljavo”.

Katera informacija je prava? Z ministrstva za šolstvo sporočajo, da drži, kot zapisano v omenjenem dopisu. “Pouk na daljavo se bo v ponedeljek pričel za učence od vključno 6. do 9. razreda. Učenci od 1. do vključno 5. razreda bodo imeli pouk v šoli,” so nam potrdili v službi ministrstva za odnose z javnostmi.

Kje je prišlo do komunikacijskega šuma in zakaj je javnost sinoči prejela napačno informacijo, ne pojasnjujejo.

Dopis direktorata so sicer poleg osnovnih šol ter osnovnih šol s prilagojenim programom prejeli še ravnatelji zavodov za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami ter ravnatelji glasbenih šol. V njem piše še, da se v tednu od 19. do 23. oktobra pouk glasbenih šol izvaja na daljavo, kar pa ne velja za programe zavodov za izobraževanje otrok s posebnimi potrebami in šol s prilagojenim programom ter za vzgojne programe v domovih za učence s posebnimi potrebami.


Najbolj brano