Z nagrado Primorskih novic je Ljuba Janežič razveselila hčer

Ko je prebrala svoje ime ob prvi nagradi v naši akciji Primorske razglednice, Ljuba Janežič ni mogla verjeti svojim očem. Z možem pa sta se brez obotavljanja odločila, da jo podarita hčeri. Ta je bila nove sedežne garniture še kako vesela, stara je bila namreč v hiši s tremi otroki uničena.

Naša nagrajenka Ljuba Janežič (levo) je sedežno garnituro brez 
obotavljanja podarila hčerki Tini Kodelja. Foto: Alenka Ožbot
Naša nagrajenka Ljuba Janežič (levo) je sedežno garnituro brez obotavljanja podarila hčerki Tini Kodelja. Foto: Alenka Ožbot

PODRAGA > “Redno pošiljam rešitve križank in tudi kupone za izlete z bralci Primorskih novic, a še nikoli nisem bila izžrebana in v življenju še nisem dobila nobene nagrade,” pove Ljuba Janežič, upokojena patronažna sestra iz Podrage, presrečna, da je dobila prvo nagrado v naši akciji Primorske razglednice - sedežno garnituro. “Pridno sem zbirala razglednice v časopisu in jih poslala. Nato pa sem na to pozabila. Na dan, ko so bili objavljeni nagrajenci, pa vzamem časopis v roke in zagledam svoje ime ob prvi nagradi. Mislila sem, da me bo kap. Mož pa je mislil, da se mi je zmešalo, ko sem mu nesla časopis in mu rekla, naj pogleda, če vidim prav,” z navdušenjem pripoveduje Ljuba. “Vsak človek je vesel, če nekaj dobi. Taka nagrada pa ni hec. Dobila sem jo za svojih 70. let, ki sem jih praznovala 20. septembra,” dodaja nagrajenka.

Takoj odločitev, da nagrado prejme hči

Takoj je veselo novico sporočila še sinu, hčeri in bratu, nato pa sta s hčerko po internetu izbrskali, kako je videti sedežna garnitura, ki si jo je prislužila v naši akciji. Z možem, 79-letnim Miroslavom, pa sta se brez obotavljanja odločila, da jo podarita hčeri. “Stara sva, ne vlagava več v stanovanje, imava, kar imava, in s tem sva zadovoljna. S tremi otroki pri hiši pa je hči imela kavč za na odpad. Tako ji je moje darilo prišlo še kako prav. Ker je potrebovala večjo sedežno garnituro, je naročila še en kos, ki ga še pričakuje,” razlaga naša zvesta bralka.

Hči Tina Kodelja, ki živi v Ajdovščini, je bila nad nepričakovanim darilom navdušena. Z veseljem nam je pokazala novo pridobitev. “V tem stanovanju sva že 20 let in takrat sva si z možem kupila kavč, ki pa je 'dal čez' tri otroke in je bil dotrajan. Želeli smo kupiti novega, ampak vedno so imele prednost druge potrebe. In potem nas je mama presenetila s tem kavčem,” razlaga.

Za Primorske novice same pohvale

Primorske novice so v hiši v Podragi že od nekdaj. Ljuba in njen mož jih z veseljem vsak dan vzameta v roke, ona ob jutranji kavi, on ob kavici po kosilu. “Na časnik nimam pripomb, zdi se mi, da je vsega po malo. Zanima me politika, rada preberem članke o dogodkih v naših krajih. Všeč mi je tudi rubrika o prehrani, ki jo pripravlja Marija Merljak, in Pisma bralcev. Rada rešujem tudi križanke,” razlaga Ljuba. Primorskim novicam je zvesta, ker pišejo o domačih krajih, pravi, in ker je tudi veliko zanimivih informacij z drugih koncev Slovenije.

Sicer pa je Ljuba zelo aktivna upokojenka, veseli jo delo v vrtu in sadovnjaku. Včasih je tudi zelo rada planinarila, na Triglavu je bila kar devetkrat. Ko je bila še včlanjena v Planinsko društvo Podnanos, je obiskala tudi številne gore v tujini, denimo Grossglockner in Grossvenediger v Avstriji ter Marmolado v Italiji.


Najbolj brano