Pred gledališčem so praznovali desetletnico festivala za mularijo Pri svetilniku

Nebo je festivalu gledaliških predstav za mularijo Pri svetilniku naklonjeno: včeraj dopoldne se je zjasnilo tik pred praznovanjem njegove desetletnice.

 Foto: Andraž Gombač
Foto: Andraž Gombač

KOPER > Na Verdijevi ulici pred Gledališčem Koper so otroke zabavali priljubljeni liki iz predstav Mali medo, Brundagrrrrom in Modro pišče. “Vsi boste lahko nekoč igralci. Ali takšni kakor mi ali pa najpomembnejši igralci svojega življenja. Ko boste veliki, boste v gledališče pripeljali še svoje otroke, potem pa vnuke,” je mladim povedala direktorica gledališča Katja Pegan in z njimi ponovila čarobni besedi prosim in hvala.

Predstava je več kot risanka, saj pred nami nastopajo živi igralci, je poudaril župan Aleš Bržan in se ustvarjalcem ob festivalskem jubileju s priznanjem Mestne občine Koper zahvalil za gledališko čarovnijo. Lani si je predstave na festivalu, ki gledališče bogati oktobra in novembra, ogledalo 8910 otrok iz 31 vrtcev in šol iz širše regije. Zaradi koronakrize bosta letos številki nekoliko nižji, a zanimanje za gledališče med izobraževalnimi ustanovami ostaja na visoki ravni, poudarjajo v teatru in izrekajo hvaležnost učiteljicam, učiteljem ter ravnateljicam in ravnateljem.


Najbolj brano