Z mercedesom bežal pred policisti

Policisti so v nedeljo pri Sežani in Materiji prijeli prevoznika ilegalnih migrantov. Voznik iz Irana je policistom poskušal zbežati, a so ga vseeno ustavili in prijeli.

Na Celjskem so prestregli kombi, v katerem je bilo  34 ilegalnih 
migrantov. Foto: PU Celje
Na Celjskem so prestregli kombi, v katerem je bilo 34 ilegalnih migrantov. Foto: PU Celje

KOPER > V nedeljo popoldne so policisti med vožnjo od Materije proti Kozini opazili ljubljanski kombi opel combo, v katerem je bilo več ljudi. Zapeljali so za njim in ga ustavili pred Sežano. Ugotovili so, da za volanom sedi 31-letni državljan Srbije, v kombiju je peljal osem ilegalnih migrantov, šest Irancev, Egipčana in Iračana.

Niso prišli do cilja

Vse so odpeljali na policijsko postajo, voznika pa ovadili zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države. Ugotovili so, da so prebežniki v bližini mejnega prehoda Starod nezakonito peš prečkali mejo in se odpravili proti notranjosti, kjer jih je ob cesti čakal 31-letnik s kombijem. Odpeljati bi jih moral v Italijo, a so jih policisti prijeli.

Do cilja ni uspelo priti niti prevozniku iz Irana. Policisti so med vožnjo od Obrova proti Materiji vozili za mercedesom italijanske registracije, ker se jim je vozilo zdelo sumljivo, so ga poskušali z modrimi lučmi in sireno večkrat ustaviti, a se voznik za njihove ukaze ni zmenil. Policisti so v Hrpeljah že pripravili blokado in nameravali na cesto postaviti bodice (stinger), a je patrulja mercedes ustavila malo pred tem.

Ko je voznik v bližini Petrolovega bencinskega servisa vozilo končno ustavil, je iz njega skupaj s še štirimi potniki pobegnil. Policisti so trojico kmalu prijeli in ugotovili, da je 36-letni Iranec vodič. Prijeli so še dva njegova sodržavljana. Postopki včeraj še niso bili končani. 36-letnik je avto vozil brez vozniškega dovoljenja.

Na počivališču Lopata poln kombi tujcev

Policisti s celjske postaje za izravnalne ukrepe in ekipa celjskega finančnega urada so v nedeljo na avtocestnem počivališču Lopata ustavili kombi, ki ga je vozil 34-letni belgijski voznik.

V tovornem delu vozila je prevažal 34 ilegalnih prebežnikov, državljanov Iraka, Irana in Turčije. 34-letniku zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja državne meje ali ozemlja države grozi do 15 let zaporne kazni.


Najbolj brano