Zmaga v Ljubljano

Rokometaši Ljubljane so na včerajšnji tekmi 4. kroga lige NLB v gosteh premagali Koper s 24:23 (13:13).

Rokometaši Ljubljane so na včerajšnji tekmi 4. kroga lige NLB v 
gosteh premagali Koper s 24:23 (13:13). Foto: Tomaž Primožic/FPA
Rokometaši Ljubljane so na včerajšnji tekmi 4. kroga lige NLB v gosteh premagali Koper s 24:23 (13:13). Foto: Tomaž Primožic/FPA

KOPER > Novinci na prvoligaški sceni iz Ljubljane so dosegli prvo zmago v ligi NLB. Izbranci Bojana Čotarja so po razburljivem dvoboju številnih preobratov na kolena v Bonifiki položili Koprčane, zmagoviti gol pa je dosegel absolutni junak tekme in strelec desetih zadetkov Žarko Makivić.

Foto: Tomaž Primožič/FPA

Rokometaši iz slovenske prestolnice so večji del prvega in drugega polčasa narekovali ritem igre in bili v rezultatski prednosti. V prvi polovici tekme so nekajkrat vodili za dva gola, a Koprčani so jim bili vselej za petami.

Foto: Tomaž Primožič/FPA

V drugem polčasu so bili Ljubljančani še bolj konkretni in si deset minut pred koncem tekme priigrali kar pet golov prednosti (23:18). V končnici tekme so se preveč sprostili, kar so varovanci domačega trenerja Uroša Rapotca izkoristili in izničili visok primanjkljaj ter izenačili na 23:23. A gosti so se vendarle pobrali po šoku in po golu Makivića nasmejani ter objeti zapustili koprsko dvorano.

Foto: Tomaž Primožič/FPA

Koprska zasedba bo v prihodnjem krogu gostovala v Ribnici, ljubljanska pa bo gostila LL Grosist Slovan. Obe tekmi bosta v soboto, 3. oktobra.

* Dvorana Bonifika, gledalcev 350, sodnika: Škvarč in Humek.

* Koper: Jelovčan, Logar, Slatinek-Jovičić 1, Dolenc, Žagar 2, Pavlović 2, Poklar 6 (1), Konjević, Moljk, Smolnik 2, Zugan 2, Makuc 3 (1), Planinc 2, Kete 3 (1), Breznikar.

* Ljubljana: Grudnik, Lukman 1, Jaklič, Pangerc, 1 Pintar, Arih 1, Stopar 1, Makivić 10, Žabjek, Šiško, Erak 2 (1), Brulec, Kolmančič 5, Leskovar, Tomšič 3 (1), Glavan.

* Sedemmetrovke: Koper 3 (3), Ljubljana 5 (2).

* Izključitve: Koper 6, Ljubljana 4 minute.

* Rdeči karton: /.


Najbolj brano