Število smrtnih žrtev strmoglavljenja letala v Ukrajini naraslo na 25

V strmoglavljenju vojaškega letala na vzhodu Ukrajine je v petek po zadnjih podatkih umrlo 25 ljudi, dva človeka sta preživela, so pozno v petek sporočile oblasti v Kijevu. Vzrok strmoglavljenja še vedno ni znan.

Območje, kjer je strmoglavilo letalo, leži 40 kilometrov od ruske 
meje na vzhodu Ukrajine, a ne na območju, kjer prihaja do 
spopadov med ukrajinskimi vladnimi silami in proruskimi separatisti. Foto: Profimedia
Območje, kjer je strmoglavilo letalo, leži 40 kilometrov od ruske meje na vzhodu Ukrajine, a ne na območju, kjer prihaja do spopadov med ukrajinskimi vladnimi silami in proruskimi separatisti. Foto: Profimedia

KIJEV > Dva hudo poškodovana potnika, ki naj bi skočila z letala, so reševalci našli v razbitinah v kraju Čuhuj v v regiji Harkov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Na krovu letala, ki je strmoglavilo med približevanjem pristajalni stezi, je bilo 27 ljudi, od tega sedem članov posadke in 20 vojaških kadetov. Sprva so poročali o 28 ljudeh na letalu, a se je izkazalo, da eden od kadetov ni prišel na let.

Guverner Harkova Aleksej Kučera je sprva dejal, da naj bi odpovedal eden od motorjev letala, a natančen vzrok strmoglavljenja še vedno ni znan.

Obisk prizorišča je za danes napovedal ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Visoki zunanjepolitični predstavnik EU Josep Borrell se je na novico iz Ukrajine, ki jo je ta teden prvič obiskal tudi sam, odzval z zaskrbljenostjo. Svojcem žrtev je prek Twitterja izrazil sožalje, Zelenskemu pa sočutje.

Območje, kjer je strmoglavilo letalo, leži 40 kilometrov od ruske meje na vzhodu Ukrajine, a ne na območju, kjer prihaja do spopadov med ukrajinskimi vladnimi silami in proruskimi separatisti.


Najbolj brano