Koprčanke so upravičile vlogo favoritinj

Žreb je hotel, da se v prvem krogu nove sezone takoj srečata obe južnoprimorski prvoligaški ekipi. Ker so igrale na domačem igrišču in ker so v taboru Ankarana med premorom zamenjali pol ekipe, so veljala dekleta Luke Koper za favoritinje, kar so tudi upravičile.

Koprčana Nina Đukić (levo) je tekmicam nasula 26 točk. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Koprčana Nina Đukić (levo) je tekmicam nasula 26 točk. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Pred vrnitvijo na odbojkarska igrišča po več kot poletnem premoru je bilo v taborih obeh istrskih prvoligašev precej neznank. Pri Ankaranu so ostali brez polovice lanske zasedbe in tudi pri Luki Koper je bilo poleti veliko sprememb, ekipi pred sezono nista odigrali veliko pripravljalnih tekem. “Letos smo precej bolj samozavestne, čeprav še ne vemo natanko, kako močne smo, ker so vse ekipe poleti veliko menjale,” je menila Koprčanka Dajana Smolnik.

Ankarančanke so bolje začele tekmo, a so se tudi domačinke hitro prebudile in uvodni zaostanek treh točk pretvorile v prednost z 20:15. Potem pa so gostje odlično odigrale končnico niza, izničile prednost Kopra s 23:20 in zasluženo osvojile niz. Koprčanke so v drugem nizu odločno reagirale, povedle z 9:2 in to prednost brez večjih težav obdržale vse do končnih 25:18.

Luka Koper : Ankaran 3:1

Dvorana OŠ Koper, gledalcev 20 sodnika Kramar in Adrovič; po nizih: -24, 18, 21, 20.

Luka Koper: Primik, Đukić 26, Kladnik, Debernardi (L), Suljić, Smolnik 16, Uršič 9, Širol 9, Simčič (L), Šiljić, Pavlovič 4, Kaker 12. Trener: Dragan Grmača.

Ankaran: Markežič 4, Valentinova Hristoskova 28, Pangerc 2, Trobec 10, S. Ačko Jarkovič, Čotar, Valenčič 16, Cerovac 1, Petranovič 2, M. Ačko Jarkovič (L), Veldin Gojčič (L). Trener: Željko Rulofs.

Začetni del tretjega niza je bil precej izenačen, potem pa so gostje pobegnile na 15:10. To je bilo drugo in obenem zadnje obdobje, ko so koprske odbojkarice na tem sosedskem obračunu popustile. Odgovorile pa so vrhunsko - z delnim izidom 11:0, kar jim je nato zagotovilo mirnejšo končnico in skupno prednost z 2:1 v nizih.

Sredi četrtega niza so si domačinke priborile štiri točke prednosti, Ankarančanke pa so jim spet zapretile v končnici ter se približale na 21:19. Toda tokrat je zadostovala minuta odmora koprske klopi, sledile so tri zaporedne točke domačink in pri izidu 24:19 je bilo jasno, kdo je zmagovalec derbija.

“Zadovoljna sem z rezultatom, čeprav bi lahko bilo tudi 3:0. A nič zato. Izgubljen prvi niz ni pustil večjih posledic in to je bilo najbolj pomembno. Zatem smo se zbrale in prepričljivo osvojile vse tri nize,” je dejala povratnica v koprsko ekipo Tina Kaker.

“V prvo tekmo smo najbrž vsi vstopili malce živčno. Odločale so malenkosti, z naše strani pa je bilo preveč nihanj in to bomo morale v prihodnjih tekmah popraviti. V napadu je še nekako šlo, v bloku in obrambi pa ni šlo, saj nismo mogle zaustaviti njihovih ključnih igralk,” je pojasnila Ankarančanka Sara Valenčič.


Najbolj brano