Ob letošnjem Dnevu za spremembe bodo gradili prijazno sosesko

To soboto se bo Izola že tradicionalno pridružila vseslovenski prostovoljski akciji Dan za spremembe, ki od leta 2010 poteka pod okriljem Slovenske filantropije. Rdeča nit tokratnega dogajanja je Dobro za ljudi in planet.

Otroci, mladostniki in mimoidoči odrasli bodo od 9. do 12. ure na 
ploščadi pred bloki v Livadah likovno ustvarjali na temo socialne 
stiske v svojem kraju, se o tej tematiki pogovarjali z organizatorji 
dogodka in se družili s sosedi ob družabnih ter športnih igrah.
Otroci, mladostniki in mimoidoči odrasli bodo od 9. do 12. ure na ploščadi pred bloki v Livadah likovno ustvarjali na temo socialne stiske v svojem kraju, se o tej tematiki pogovarjali z organizatorji dogodka in se družili s sosedi ob družabnih ter športnih igrah. 

IZOLA > Letošnja skupna akcija Zavoda za izobraževanje in preventivo NewPrevent ter Občine Izola bo potekala na ploščadi med bloki v Ulici IX. korpusa v Livadah. Otroci, mladostniki in mimoidoči odrasli bodo od 9. do 12. ure likovno ustvarjali na temo socialne stiske v svojem kraju, se o tej tematiki pogovarjali z organizatorji dogodka in se družili s sosedi ob družabnih ter športnih igrah.

Osrednji namen akcije je preko interaktivnih delavnic in pogovora nagovoriti stanovalce soseske k strpnosti do socialno ogroženih, zmanjševati predsodke in povezati stanovalce med seboj, s ciljem graditi prijazno sosesko za vse.

Akcija bo potekala ob upoštevanju navodil in priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje širjenja koronavirusa.


Najbolj brano