Prvi z avtom v drevo, druga v obcestni zid

V torek zgodaj popoldne sta se na Ajdovskem v slabe pol ure zgodili dve prometni nesreči. Voznik, ki se je z avtom po trku v drevo prevrnil na streho, se je lažje poškodoval. Voznica, ki je z avtom trčila v zid, pa jo je odnesla brez poškodb.

Voznik je peljal proti Gozdu in nato zapeljal levo s ceste, kjer je trčil 
v drevo.   Foto: GRC Ajdovščina
Voznik je peljal proti Gozdu in nato zapeljal levo s ceste, kjer je trčil v drevo.  Foto: GRC Ajdovščina

AJDOVŠČINA > Na cesti od Cola proti Predmeji se je nesreča zgodila ob 13.20. 65-letni voznik se je peljal po turistični cesti od Cola proti naselju Gozd. V desnem preglednem ovinku je zapeljal na levo stran ceste, zatem pa na makadamsko bankino. Z levim delom avta je trčil v drevo ob levi strani ceste, po trku pa se je avto prevrnil na streho.

Voznik se je v nesreči predvidoma lažje poškodovan. Na prizorišče nesreče so poleg policistov odhiteli ajdovski poklicni gasilci, ki so vozniku nudili prvo pomoč. Kasneje so 65-letnika oskrbeli v ajdovskem zdravstvenem domu. Vozilo so gasilci postavili na kolesa in nazadnje nevtralizirali razlite tekočine. Policisti bodo 65-letniku izdali plačilni nalog.

Dobrih dvajset minut kasneje se je nesreča zgodila še v Ajdovščini. 24-letna voznica se je z avtom peljala po enosmerni ulici, pri tem pa spregledala manjši zid na desni strani in trčila v zid. V nezgodi se ni poškodovala. Tudi v tem primeru so poleg policistov posredovali ajdovski gasilci in reševalci. Mladi voznici so policisti izdali plačilni nalog.


Najbolj brano