Popovič ne bo državni sekretar

Nekdanji koprski župan, kot kaže, ne bo imenovan za državnega sekretarja na gospodarskem ministrstvu. Kot poroča spletni portal necenzurirano.si, naj bi minister Zdravko Počivalšek za ta položaj izbral direktorico javne agencije Spirit Ajdo Cuderman.

S službo na gospodarskem ministrstvu, kot kaže ne bo nič, svoje 
politične ambicije pa namerava Popovič, kot je napovedal, znova 
usmeriti v lokalno okolje in ponovno kandidirati za koprskega 
župana. Foto: Tomaž Primožič/FPA
S službo na gospodarskem ministrstvu, kot kaže ne bo nič, svoje politične ambicije pa namerava Popovič, kot je napovedal, znova usmeriti v lokalno okolje in ponovno kandidirati za koprskega župana. Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER, LJUBLJANA > “Če bi dobil ponudbo za mesto državnega sekretarja, bi jo z veseljem sprejel, saj mislim, da lahko s svojimi izkušnjami in delovno energijo pripomorem k razvoju gospodarstva,” nam je v začetku prejšnjega tedna priznal Boris Popovič in potrdil, da se je v minulem obdobju trikrat sestal z gospodarskim ministrom Zdravkom Počivalškom.

Kot kaže, se to ne bo zgodilo. Znano je, da so Počivalškovi ideji, da bi Popoviču namenil položaj sekretarja, nasprotovali nekateri pomembni člani stranke SMC, v prvi vrsti pravosodna ministrica Lilijana Kozlovič, ki jo je imel Popovič v začetku prejšnjega sklica državnega zbora za eno največjih nasprotnic, v koprskem SMC pa je videl največjo nevarnost.

“Svoje mnenje o sodelovanju s Popovičem sem v pogovoru povedala predsedniku stranke. Dogovorjena sva, da izjav o teh stališčih v medijih ne bom dajala,” je prejšnji teden diplomatsko odgovorila na našo poizvedbo, kaj meni o Počivalškovi prvi izbiri za državnega sekretarja.

Po poročanju portala necenzurirano.si bo ta položaj zasedla direktorica javne agencije Spirit Ajda Cuderman, ki je bila pred tem zaposlena na Petrolu in v družbi Mercuri International.


Najbolj brano