V Izoli avgusta nov turistični rekord

V Izoli so avgusta na področju turizma še izboljšali lanske rekordne rezultate in s tem dosegli najboljši osmi mesec doslej. Zabeležili so 30.128 gostov, ki so skupaj opravili 125.864 nočitev. V primerjavi s preteklim letom to predstavlja triodstotno povečanje števila gostov in šestodstotno povečanje števila prenočitev.

V Izoli so avgusta na področju turizma še izboljšali lanske rekordne 
rezultate in s tem dosegli najboljši osmi mesec doslej. Foto: Mirjana Cerin
V Izoli so avgusta na področju turizma še izboljšali lanske rekordne rezultate in s tem dosegli najboljši osmi mesec doslej. Foto: Mirjana Cerin

IZOLA > Avgusta so v Izoli, kot so navedli v Turističnem združenju Izola, našteli 82 odstotkov slovenskih gostov oz. 74 odstotkov več kot v preteklem letu. Med tujimi gosti so bili na prvem mestu Nemci, sledili so Avstrijci in Italijani. V primerjavi s preteklim letom je bila realizacija na tujih trgih nižja za 60 odstotkov, so navedli.

Turistično sezono tudi v Izoli pomagajo reševati turistični boni. Po podatkih Finančne uprave RS je bilo do 23. avgusta v Izoli unovčenih 25.143 turističnih bonov v skupni vrednosti 3,85 milijona evrov, kar Izolo uvršča na četrto mesto med vsemi slovenskimi občinami po številu unovčenih bonov.

Tretjina vseh prenočitev je bila opravljena v hotelih, tretjina pa v apartmajih.

V letošnjem letu je sicer na turistični obisk pomembno vplival novi koronavirus. Od januarja do avgusta so tako v vseh nastanitvenih enotah v Izoli zabeležili 77.018 turističnih prihodov in 308.853 prenočitev. V primerjavi s preteklim letom to predstavlja 29-odstotni upad števila prihodov in 24-odstotno znižanje števila prenočitev. V tem obdobju je bilo 81 odstotkov vseh prenočitev ustvarjenih na slovenskem tržišču, so pojasnili v Izoli.


Najbolj brano