Zapeljala na nasprotni pas in trčila

57–letna voznica avtomobila je danes dopoldne vozila iz Solkana proti Desklam. V naselju Plave, pri križišču za Goriška Brda, je zapeljala levo na nasprotno smerno vozišče in trčila v drugo vozilo, s katerim je v nasprotni smeri pravilno pripeljal 60–letnik. V njegovem vozilu je bila tudi 52–letna sopotnica. V trčenju sta bila poškodovana oba voznika. Po nudeni prvi pomoči so ju reševalci odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Novogoriškim policistom in reševalcem so na kraju pomoč nudili gasilci.

 Foto: LEO CAHARIJA
Foto: LEO CAHARIJA

SEVERNA PRIMORSKA > Bovški policisti so v soboto zvečer pri naselju Srpenica ustavili 52–letnega voznika avtomobila, ki je vozil pijan. Alkotest mu je pokazal 0,62 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Kršitelju so odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zoper voznika bodo podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Novogoriški prometni policisti so v soboto zvečer v Vipolžah ustavili 70–letnega voznika avtomobila, ki mu je alkotest pokazal 0,58 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Tudi njemu so prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, čaka ga še srečanje s sodnikom.

Prometni policisti so v soboto dopoldne v Podsabotinu ustavili 33–letnega voznika avtomobila. Tudi njemu je alkotest pokazal, da je vozil pijan - 0,62 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Hitri test na droge je bil pozitiven na kanabis, zato so mu policisti odredili strokovni pregled, ki pa ga je voznik odklonil. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo, čaka ga še srečanje s sodnikom.

Včeraj dopoldne so policisti na Vogrskem ustavili 49–letnega voznika neregistriranega kros motorja. Ugotovili so, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja ustrezne kategorije. Policisti so motor zasegli, zoper kršitelja bodo podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.


Najbolj brano