Berlinski Wein Trophy je močnejši kot koronavirus

Berlinski hotel Borsig v teh dneh gosti odmevno mednarodno ocenjevanje vin, ki velja za največje med vsemi, kar jih poteka pod okriljem Mednarodne organizacije za trte in vino OIV.

BERLIN > Vinarji z vsega sveta so poslali v oceno več kot 13.600 vzorcev, kar kaže na ugled ocenjevanja in na trdoživost panoge, ki noče kloniti pod težo ukrepov, povezanih s koronavirusom. Slednji so sicer precej spremenili potek ocenjevanj, saj je bilo potrebno zaradi ohranjanja medsebojne razdalje med žirijami in žiranti zmanjšati število žirij in podaljšati čas ocenjevanj na enajst dni.

Imena nagrajenih kleti še niso objavljena, saj se bo ocenjevanje, ki se je začelo tretjega septembra, končalo šele jutri. Med žiranti je bil tudi naš sodelavec Toni Gomišček, ki so ga navdušila zlasti francoska in španska rdeča vina, res pa je, da se je udeležil zgolj dvanajstih od skoraj 400 ocenjevalnih flightov, kot so poimenovani nizi sorodnih vin, med katerimi so ustaljenim kategorijam prav v Berlinu prvi dodali tudi skupino maceriranih belih oziroma oranžnih vin. V njej imajo pomembno vlogo vina iz primorskih vinorodnih okolišev.


Najbolj brano