V karanteni en razred na OŠ Spodnja Idrija

V Osnovni šoli Spodnja Idrija so včeraj potrdili okužbo z novim koronavirusom pri učencu. Z včerajšnjim dnem je 22 otrok in njihova razredničarka v karanteni.

 Foto: Saša Dragoš
Foto: Saša Dragoš

IDRIJA > “Malo nas skrbi, saj imamo na šoli resda utečen protokol in strogo izvajamo preventivne ukrepe, od nošenja mask do razkuževanja, zavedamo pa se, da se v vsakdanjem življenju, izven šole, otroci družijo. In bojimo se, da nam bodo okužbe kapljale od zunaj. Čeprav naredimo vse, kar je v naši moči, na to ne moremo vplivati, to je odvisno od splošnega družbenega življenja,” razlaga ravnateljica OŠ Spodnja Idrija Janja Habe. Kot zagotavlja, na šoli ni zavladala panika. Tako kot verjetno na vseh šolah po Sloveniji so bili z začetkom šolskega leta pripravljeni tudi na tak scenarij in striktno sledijo predpisanim varstvenim navodilom.

Zaradi potrjene okužbe v razredu so učenci 5. a in njihova razredničarka z današnjim dnem ostali doma v karanteni, v šolske klopi naj bi se vrnili 23. septembra. Do takrat bodo pouku sledili na daljavo. Ostali učenci pa bodo še naprej obiskovali pouk v šoli. Matično šolo sicer obiskuje 245 učencev.

Vodstvo šole opozarja, naj starši sledijo navodilom epidemiologov in opazujejo zdravstveno stanje svojih otrok ter jih ob morebitnih znakih na okužbo zadržijo doma ter se posvetujejo z izbranim zdravnikom. “Verjamem, da bomo s skupnimi močmi, to je doslednim spoštovanjem priporočil oziroma navodil NIJZ tako v šoli kot doma uspeli omejiti širjenje virusa,” staršem in otrokom sporoča ravnateljica.


Najbolj brano