Po požaru v Postojni: Do eksplozije je prišlo v filtru pod silosom

Ogled, ki so ga kriminalisti skupaj s strokovnjakom Nacionalnega forenzičnega laboratorija opravili na pogorišču postojnskega lesnopredelovalnega podjetja Excelza, je, kar zadeva vzrok požara, potrdil uvone navedbe očividcev.

V požaru v postiojnskem podjetju Excelza je  pogorelo približno 
2300 kvadratnih metrov površine. Foto: Veronika Rupnik Ženko
V požaru v postiojnskem podjetju Excelza je pogorelo približno 2300 kvadratnih metrov površine. Foto: Veronika Rupnik Ženko

POSTOJNA > Do požara oziroma tako imenovane prašne eksplozije je v petek pozno popoldne prišlo v filtru finih delcev, ki se nahaja pod zbiralnikom (silosom) in je povezan s sesalnim sistemom, so ugotovili kriminalisti in forenzik.

Požar se je razširil na gospodarsko poslopje, kjer je v celoti tudi pogorelo približno 2300 kvadratnih metrov površine, pri čemer je nastala velika materialna škoda.

Iz doslej zbranih ugotovitev kriminalisti ne zaznavajo razlogov za sum storitve kaznivega dejanja. Ugotavljanje okoliščin dogodka sicer še ni zaključeno, o požaru bodo poročali tudi koprskemu okrožnemu tožilstvu.

V času požara je bilo na območju gospodarskega objekta sedem zaposlenih, nihče od njih ni bil poškodovan. Pri gašenju požara je sodelovalo več kot sto gasilcev iz 12 okoliških gasilskih društev z 22 vozili, ki so v noči na soboto požar obvladali in ga omejili.


Najbolj brano