V koprski nogometni klub se vrača še en bivši kanarček

Po veteranu Aleksandru Rajčeviću se v dres koprskega nogometnega prvoligaša vrača še en izgubljeni sin, Matej Palčič. Oba druži, da sta igrala v Mariboru.

Matej Palčič Foto: Simon Maljevac
Matej Palčič Foto: Simon Maljevac

KOPER > V povratniku med prvoligaško nogometno druščino še niso sklenili kadrovanja, da je to še potrebno, pa je nakazal tudi slab koprski uvod v prvi ligi. Tako je včeraj je dveletno pogodbo s FC Koprom sklenil 27-letni bočni branilec, po potrebi tudi zvezni igralec, Matej Palčič, s katerim so pogovori tekli že dalj časa, a je v tem času iskal še kakšno klubsko rešitev. Omenjalo se je tudi, da bi ga v Olimpijo rad pripeljal športni direktor Mladen Rudonja.

Škofjot Palčič je bil del skupine mladih reprezentantov, ki so ob menjavi vodstva kluba jeseni 2015 zapustili Bonifiko. Takrat je Maribor dobil še zadnji koprski “darilni paket kar treh igralcev. Palčiča je mariborski športni direktor Zlatko Zahović videl kot idealno nadomestilo za Petra Stojanovića na desnem boku obrambe. Toda - po navidez nedolžni poškodbi kolena - je potreboval kar leto dni za vrnitev na zelenice. Palčič je iz Maribora leta 2018 prestopil v poljsko Wislo, nazadnje pa je bil član moldavskega Šerifa iz Tiraspola, kjer je preživljal nedvomno zanimivo, a niti ne tako prijetno izkušnjo. Škofjot je doslej v prvi ligi odigral 119 tekem, na kateri se je med strelce vpisal osemkrat.


Najbolj brano