Vilenico 2020 čaka mnogo izzivov

S pogovornim večerom o dogodkih, ki so se začeli vrstiti pred štirimi desetletji in so postopoma pripeljali do rojstva mednarodne literarne nagrade vilenica, se je v soboto zvečer začel spremljevalni program festivala Vilenica 2020.

V pogovoru z Ireno Urbič (z leve) Marijan Suša, Pavel Skrinjar in 
Aleksander Peršolja Foto: Marica Uršič Zupan
V pogovoru z Ireno Urbič (z leve) Marijan Suša, Pavel Skrinjar in Aleksander Peršolja Foto: Marica Uršič Zupan

SEŽANA > Osrednji del bo trajal od 8. do 13. septembra, kot preplet virtualnega in živega stika. A Vilenica bo tudi te meje premostila, saj je v preteklosti še hujše in trše, so v en glas zatrdili Marijan Suša, Pavel Skrinjar in Aleksander Peršolja, vileniški “porodničarji, vile in sojenice”, kot jih je imenovala moderatorka večera Irena Urbič.

Izzivov za festival je v današnjem času veliko, Slovenija je sposobna takšno prireditev vzdrževati, njeni začetniki pa se najbolj bojijo upada navdušenja, ki je nujen za premikanje mej in za to, da bi Vilenica še naprej postavljala Kras, Sežano in Slovenijo za nekaj dni v središče sveta. Več o pogovornem večeru v tradicionalni prilogi, ki jo bomo v sodelovanju z Društvom slovenskih pisateljev objavili ob začetku Vilenice.


Najbolj brano