Trk v tovornjak je bil za domačina usoden

Danes nekaj minut pred 8. uro je močno počilo v Slapu ob Idrijci. 48-letni voznik s Tolminskega je s terenskim vozilom čelno trčil v tovorno vozilo in zaradi hudih poškodb na kraju umrl. Posredovali so tolminski reševalci in prostovoljni gasilci, policisti pa vzrok za nesrečo še preiskujejo.

Današnji trk avtomobila in tovornega vozila je bil tako silovit, da 
je 48-letni voznik terenskega vozila na kraju nesreče umrl. Foto: PGD Tolmin
Današnji trk avtomobila in tovornega vozila je bil tako silovit, da je 48-letni voznik terenskega vozila na kraju nesreče umrl. Foto: PGD Tolmin

SLAP OB IDRIJCI > Bilo je ob 7.54, ko se je sredi Slapa ob Idrijci najprej zaslišal močan pok zaradi prometne nesreče, nato pa še zvok siren reševalcev, gasilcev in policistov, ki so hiteli na kraj hude prometne nesreče. Tam jih je pričakal srhljiv prizor.

Tragična nesreča se je zgodila na ravnini sredi naselja Slap ob Idrijci. 48-letni domačin je vozil terensko vozilo mitsubishi outlander iz smeri Idrije pri Bači proti Dolenji Trebuši. V Slapu ob Idrijci je pripeljal po klancu navzgor v desni pregledni ovinek in nato nenadoma zapeljal levo preko prekinjene ločilne črte na levi pas.

Takrat je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal voznik tovornega vozila - hruške, ki je bil namenjen na delovišče v kraj Idrija pri Bači. Tovorno vozilo in avtomobil sta silovito čelno trčila, voznik osebnega avtomobila je s sprednjim levim delom vozila trčil v sprednji levi del hruške. Osebni avtomobil je nato odbilo nazaj v nasprotni smeri vožnje ter ga prevrnilo na streho. Voznik je ostal ukleščen v avtu, utrpel je tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče.

Prva ekipa tolminskih prostovoljnih gasilcev je stabilizirala vozilo in začela s tehničnim posegom iz avta reševati voznika. Skozi odprtino je zdravnica iz tolminskega zdravstvenega doma pregledala voznika, a je lahko le potrdila smrt. “Po končanih meritvah tolminskih in novogoriških prometnih policistov smo s tehničnim posegom nadaljevali in skupaj z reševalci iz vozila potegnili truplo, ki smo ga nato predali pogrebni službi,” je povedal poveljnik PGD Tolmin Luka Makuc, ki je bil tudi vodja intervencije. Zdravnica je za pokojnega voznika tudi odredila sanitarno obdukcijo, ki bo v pomoč policistom pri odkrivanju vzroka za tragično nesrečo.

Na severnoprimorskih cestah so se letos zgodile tri smrtne prometne nesreče. V dveh sta življenje izgubila motorista, včeraj pa voznik avta.


Najbolj brano